Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali kettõs mérce: az SPÖ-t nem nagyon zavarja, hogy egyik tagja szexista

Pörge Béla

2017.05.30. 14:28

Kisebb botrányt okozott Ausztriában a múlt héten, hogy Götz Schrage szexista megjegyzéseket tett egy ÖVP-s politikusra. A szocialisták végül csak figyelmeztették a botrányos kijelentést tevõ politikust.
BÉCS, 14:28

Kisebb botrányt okozott Ausztriában a múlt héten, hogy Götz Schrage szexista megjegyzéseket tett egy ÖVP-s politikusra. A szocialisták végül csak figyelmeztették a botrányos kijelentést tevő politikust.

Még a múlt héten robbantotta fel az osztrák közösségi médiát Götz Schrage, a szociáldemokrata SPÖ bécsi politikusának Facebookon tett bejegyzése.

A posztban többek között arról írt, hogy Elisabeth Köstinger, az ÖVP "új arca" ugyanúgy néz ki, ugyanúgy öltözködik és ugyanúgy beszél, mint azok a nők, akikkel Schrage a '80-as években lefeküdt. Majd hozzátette, hogy szakértőként biztos benne, hogy Köstingernek otthon van egy Burberry sála is.

Schrage később törölte a posztot és bocsánatot kért a kijelentéseiért – írja a Kronen Zeitung.

A törölt bejegyzés alatt nagyon sokan háborodtak fel. Többen nem értették, hogy egyáltalán, hogy jön ide ez az információ, mások szimplán szexistának nevezték a politikust.

Érdekesség, hogy az osztrák baloldal, így az SPÖ is általában nagyon érzékeny a szexizmusra, Schrage azonban megúszta egy figyelmeztetéssel, nem kapott súlyosabb büntetést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére