Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyönyörû: volt szoci miniszter védi a röszkei terroristát

Horváth József György

2017.06.08. 21:28

Új ügyvédet kapott Ahmed H., a tavaly novemberben terrorizmus vádjával elsõ fokon elítélt szír bevándorló. Másodfokon június 15-én tárgyalják az ügyét, és úgy tudni, hogy ezúttal egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét, aki nem más, mint Bárándy Péter, egykori szocialista igazságügy-miniszter.

Az Origo értesülései szerint már nem Sebők Balázs védi Ahmed H.-t az ellene folyó terrorperben. A szegedi ügyvéd még 2016-ban, kirendelt ügyvédként látta el a terrorizmussal vádolt, illetve első fokon tíz év fegyházra ítélt szír férfi védelmét, és a június 15-re kitűzött másodfokra is úgy készült, hogy ő viszi tovább az ügyet.

Ám "Allah váratlanul közbeszólt", és egy igazi sztárügyvédet rakott a helyére, aki nem más, mint Bárándy Péter.

Bárándy 2002-2004 között a bukott szocialista Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere volt. Egykor MSZP-s berkekben olyan népszerűnek számított, hogy még köztársasági elnöknek is jelölték. Fia, Bárándy Gergely jelenleg is szocialista parlamenti képviselő, a párt elnökségi tagja.

Az Origo elérte Sebők Balázst, aki megerősítette, hogy már nem ő védi Ahmed H.-t. Azt mondta, hogy márciusban kapott egy értesítést arról, hogy megszüntették a megbízatását és más ügyvédet kértek fel a 40 éves bevándorló védelmére. Arra nem tudott válaszolni, hogyan talált egymásra Bárándy és Ahmed H.
Felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan szerződött le Bárándy és Ahmed H., valamint kérdéses még, hogy honnan és milyen pénzből fizeti majd a sztárügyvéd díját a szír férfi?

Ahmed H. a 2015. szeptember 16-i röszkei ostromban vállalt meghatározó szerepet. Kövekkel dobálta meg a magyar határt védő rendőröket, illetve arra törekedett, hogy a Szerbia felől feltorlódott tömeget maga mellé állítva rákényszerítse a magyar szerveket, hogy engedjék be az illegális migránsokat Magyarországra. Ezek miatt bíróság elé állították, tavaly november végén pedig tíz éves letöltendő börtönbüntetést kapott első fokon. A Szegedi Törvényszék döntése értelmében a szír migráns terrorcselekményben működött közre, illetve a határzár tiltott átlépésében is bűnösnek találták. 

Ahmed H. ezután természetesen egyből a hazai és a nemzetközi liberális körök hősévé vált, tüntetést is szerveztek mellette, az Egyesült Államok külügyminisztériuma pedig Barack Obama elnökségének utolsó hónapjaiban közleményben állt ki a férfi mellett.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére