Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elõször szólalt meg Theresa May a választások után

Nagy Gábor

2017.06.09. 06:45

Nagy-Britanniának egy ideig stabilitásra van szüksége, és ha a konzervatívok gyõznek a választásokon, akkor teljesítik a kötelességüket: megteremtik ezt a stabilitást - mondta a konzervatívok miniszterelnök-jelöltje péntek hajnalban.
LONDON, 06:45

Nagy-Britanniának egy ideig stabilitásra van szüksége, és ha a konzervatívok győznek a választásokon, akkor teljesítik a kötelességüket: megteremtik ezt a stabilitást – mondta a konzervatívok miniszterelnök-jelöltje péntek hajnalban.

"Ha az előrejelzésnek megfelelően a konzervatív párt nyerte el a legtöbb helyet, és valószínűleg a legtöbb szavazatot, akkor ránk hárul a stabilitási időszak megteremtésének feladata, és pontosan ezt fogjuk tenni. A szándékom ugyanaz ma reggel, mint bármikor korábban. A kampányban elmondtuk, melyek a fő szempontjaink: hogy jó Brexit-megállapodást tudjunk kötni" – mondta Theresa May.

Az előzetes eredmények fényében megszólalt May legnagyobb vetélytársa, Jeremy Corbyn is. Beszédében lemondásra szólította fel a jelenlegi kormányfőt a toryk "rossz" választási eredménye miatt. Corbyn szerint a kormányfő nem tudta megerősíteni a tekintélyét, és az elvesztett mandátumokkal együtt a választópolgárok bizalmát is elvesztette. A Munkáspárt szerint ezért teret kell engedni egy baloldali kormánynak, amely "igazán képviselni tudja az országot".

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök péntek hajnali nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a választás eredményeképpen rendkívül nehéz lett Theresa May helyzete. A konzervatívok romló eredményét azzal magyarázta, hogy a kampány legvégén a Munkáspárt szerepelt jobban, és támogatókat tudott elhódítani riválisától. Sturgeon egyúttal méltatta, hogy a jelek szerint Skóciában pártja, a Skót Nemzeti Párt (SNP) megnyerte a választást.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére