Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CEU-nak nyoma sincs a világ legjobb egyetemeinek ranglistáin

888.hu

2017.06.09. 20:58

Nyoma sincs a legfrissebb felsõoktatási világrangsorokban a Soros-féle CEU-nak, holott az egyetem propagandistái az intézményt is érintõ törvénymódosítás kapcsán folyamatosan arra hivatkoznak, hogy egyetemük a világelitbe tartozik.

Kiadták a londoni központú Quacquarelli Symonds Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsorát. Elsősorban ez az a rangsor, amelyre a Soros-egyetem propagandistái hivatkoznak, amikor a CEU globálisan elsimert, Magyarországon vezető felsőoktatási tanintézményi státuszát emelgetik.

A Quacquarelli 2018-as rangsorában nyoma sincs a Central European Universitynek. A listán az első helyezett a Massachusetts Institute of Technology, a második a kaliforniai Stanford Egyetem, a harmadik a Harvard Egyetem. A magyar intézmények leszűrése után látható, hogy a szegedi egyetem az 501–550-es, a debreceni a 651–700 helyen található,  az Eötvös Lóránd Egyetem a 651-700-on. A Corvinus a 801–1000. helyezési kategóriában található. A CEU pedig sehol.


A talán legtárgyilagosabb, igen széles körben használt Shanghai Global Ranking listáján sem található Soros György egyeteme, ahol a világ legjobb 500 intézményét értékelik.
 
A Magyar Hírlap korábban már megírta, hogy a Times Higher Education listáján a CEU elérhetőségét saját telefonszáma helyett egy patinás olasz intézménynek, a Scuola Normale Superiore de Pisa névre keresztelt egyetemnek a számát adta meg. A Magyar Idők aztán utánajárt, hogy a csalás napvilágra kerülte után az adatokhoz továbbra is ragaszkodik-e a CEU. A Soros-egyetem azóta már a valódi számát és címét adta meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére