Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nahát: az RMDSZ kormányzását lebegtették meg a román szocik

Forisek Ádám

2017.06.12. 13:28

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kormányra hívása mellett érvelt Liviu Dragnea, a román kormány fõ erejét képezõ Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este egy televíziócsatorna mûsorában.
BUKAREST, 13:28

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kormányra hívása mellett érvelt Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este egy televíziócsatorna műsorában.

A pártelnök a Romania TV hírtelevízióban vasárnap este azt mondta: nem zárkózik el attól, hogy felkérje az RMDSZ-t a kormányzati részvételre.

Dragnea kifejtette: egyelőre nem tárgyaltak erről Calin Popescu-Tariceanu szenátusi elnökkel, a kisebbik kormánypárt, a szabadelvű ALDE elnökével, erre csak a kormány tevékenységének kiértékelése után kerül sor.

Az RMDSZ-esek mindig jól felkészült, hatékony, komoly és szorgalmas embereket javasoltak a kormányzati tisztségekbe. Akárhány kormányban részt vettek, soha nem emlékszem olyasmire, hogy teljesítményhiánnyal lehetett volna vádolni őket"

– mondta Dragnea a Romania TV-nek adott interjúban.

A PSD elnöke kifejtette, hogy azért is pozitív lépésnek tartaná az RMDSZ felvételét a kormánykoalícióba, mert 2018-ban a "nagy egyesülés" centenáriumát ünnepli az ország.
 

Azt hiszem, hogy jövőre lehetőségünk kínálkozna több seb bekötözésére. Jó megoldás lenne, de még nem beszéltem velük. (...) Én azt mondom, hogy jót tesz, ha kevesebb köztünk a feszültség és több a híd, így, a románok között. Persze, ez kényes téma. Én nem zárom ki, nem utasítom el a gondolatot, hogy az RMDSZ kormányon legyen.

– vélekedett a szociáldemokraták vezetője.

(MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére