Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nigel Farage a UKIP élére való visszatérést fontolgatja

Vincze Viktor Attila

2017.06.12. 20:58

Farage azért fontolgatja a visszatérést, mert szerinte Theresa May gyenge választási eredménye miatt komolyan veszélybe került a Brexit végrehajtása.
LONDON, 20:58

Farage azért fontolgatja a visszatérést, mert szerinte Theresa May gyenge választási eredménye miatt komolyan veszélybe került a Brexit végrehajtása.

A Brexit legendás kezdeményezője, az EU-ból való brit kilépés legismertebb képviselője Nigel Farage a brit sajtónak nyilatkozva megerősítette, hogy fontolgatja a visszatérést a UKIP pártelnöki posztjára. A visszatérés gondolata azután lett időszerű Farage számára, miután a nacionalista pártnak az előrehozott választáson elért rendkívül gyenge választási eredménye miatt az eddigi elnök, Paul Nuttall lemondott az elnöki posztról.

A The Telegraph számára nyilatkozva Farage azt mondta, hogy jelenleg még "mérlegeli", hogy magára vállalja-e azt a terhet, amit a párt megmaradásához szükséges belső reform végrehajtása jelentene.

Farage szerint félő, hogy veszélybe sodorja a Brexit végrehajtását a Theresa May által elszúrt választási kampány következtében kialakult választási eredmény. A UKIP volt elnöke úgy vélte, hogy az Egyesült Királyságnak mindenképpen ki kell lépnie az egységes európai közös piacból és a vámunióból – ahogy azt eredetileg a britek eldöntötték – mert különben nagyon sok szavazó joggal lehet dühös.

A brit sajtó megemlítette azt is, hogy Nigel Farage visszatérése a politikai életbe hívei szerint nagyon is indokolt lenne mert az országot jelenleg Theresa May személyében már csak egy komoly sebeket kapott, zombi miniszterelnök vezeti, miközben egyre fogy az idő, ami még a brüsszeli tárgyalások lezárásáig hátravan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére