Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU rekordbírságot szabhat ki a Google-re

Tóth Dalma

2017.06.14. 19:28

Brüsszel szerint a Google megsérthette az uniós antitrösztszabályokat.
BRÜSSZEL, 19:28

Brüsszel szerint a Google megsérthette az uniós antitrösztszabályokat. 

A Google ellen indított eljárás már több éve tart. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a keresőóriás visszaél-e az online hirdetési piacon lévő dominanciájával. Az EU azt feltételezi, hogy a találati listán megjelenő kiemelt hirdetések között a Google a saját szolgáltatásait részesíti előnyben. Egyes információk szerint a keresőóriás ezért rekordösszegű bírságra számíthat, ami meghaladhatja az Intel nyolc évvel ezelőtti 1,2 milliárd dolláros bírságát – értesült a Bloomberg.

A szabályok szerint a bírság maximuma a cég tavalyi árbevételének tíz százaléka lehet, azaz a Google esetében kilencmilliárd dollár. Állítólag az Európai Bizottság és Margrethe Vestager versenyjogi biztos támogatja az elrettentő nagyságú bírság kiszabását.

A bizottság egy másik ügyet is vizsgál a Google-lel kapcsolatosan. Ez esetben annak járnak utána, hogy igaz-e, hogy a cég arra kötelezi a telefongyártókat és az alkalmazásfejlesztőket, hogy az androidos telefonokra már csak a Google szoftvereit telepítsék, a versenytársak programjait ne. 

Az Európai Unió tavaly az Apple-t 14,5 milliárd dollárnyi adó utólagos befizetésére kötelezte, néhány hete pedig a Facebookra szabtak ki 122 millió dollárnyi bírságot. Úgy látszik, most a Google következik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére