Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek hetven százaléka továbbra is pártolja a Brexitet

Forisek Ádám

2017.06.16. 11:28

Miközben liberális oldalról szünet nélkül halljuk a sivalkodást, hogy milyen rossz is a Brexit, addig errõl a konkrét érintettek, a britek homlokegyenest mást gondolnak: hetven százalékuk a Brexit mellett foglal állást.
LONDON, 11:28

Miközben liberális oldalról szünet nélkül halljuk a sivalkodást, hogy milyen rossz is a Brexit, addig erről a konkrét érintettek, a britek homlokegyenest mást gondolnak: hetven százalékuk a Brexit mellett foglal állást.

A YouGov által csütörtökön közölt kutatás szerint a britek többsége a kilépést pártolja. 44 százalékuk egyértelműen kilépést támogató (hard leavers): szerintük a szigetországnak el kell hagyni az Európai Uniót, és a brit kormánynak mindent meg kell tennie ennek biztosítása érdekében.

26 százalék azoknak a számaránya, akik személyesen bár nem támogatják az EU-ból történő kilépést, azonban elfogadják a brit nép kinyilvánított akaratát, és úgy gondolják, a kormánynak kötelessége ennek fényében cselekedni.

A két tábor együtt egyértelmű többséget jelent azokhoz képest, akik nem támogatják a kilépést, és akik azon az állásponton vannak, hogy a kormánynak a népszavazás eredményét figyelmen kívül kell hagynia: a válaszadók mindössze 21 százaléka ért ezzel egyet.

Tehát annak ellenére, hogy a Brexit-tárgyalások témájában Theresa May népszerűsége csökkent, a britek nagy része továbbra is sarkalatos kérdésnek gondolja az olyan, Brexittel kapcsolatos szempontokat, mint például az egységes piacból történő kilépés, és Nagy-Britannia határvédelme.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére