Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai társaira lõtt egy afgán katona

Bokor Gábor

2017.06.17. 21:58

Az amerikai haderõ szombati közleménye szerint tüzet nyitott amerikai katonákra egy afgán társuk, legalább hetet megsebesítve közülük.
KABUL, 21:58

Az amerikai haderő szombati közleménye szerint tüzet nyitott amerikai katonákra egy afgán társuk, legalább hetet megsebesítve közülük.

Egy héten belül másodjára történt meg, hogy az amerikai hadsereggel szövetséges afgán katonaság egyik katonája tüzet nyit amerikai társaira. 

Abdul Kahar Araam, az afgán hadsereg 209-es számú hadtestének szóvivője megerősítette a híresztelést, miszerint az egyik belső ember követte el a fegyveres támadást egy mazari-sarifi katonai bázison.

A katonák viszonozták a tüzet, és megölték a támadót, egy másik afgán katonát pedig megsebesítettek"

– mondta a szóvivő. 

Az egyik radikális tálib, iszlamista csoport szóvivője, Zabiullah Mudzsahid dicsérte a támadást, azonban leszögezte, hogy nem az ő emberük volt az elkövető.

A múlt héten Nangarhar tartományban három amerikai katona halt meg, egy pedig megsérült, mikor egy afgán katona tüzet nyitott rájuk. A merénylőt azonnal lelőtték. A tálib lázadók akkor azt közölték, hogy az elkövető az ő emberük volt, aki azért szivárgott be a hadseregbe, hogy külföldi katonák elleni támadást hajthasson végre.

A NATO vezette nemzetközi hadsereg afgán missziójának súlyos problémája, hogy számos belső támadás történik. Míg évekkel ezelőtt rendszeresek voltak az ilyen támadások, addig az utóbbi hónapokban jelentősen csökkent a számuk. 

(MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére