Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Este 7:59

Sümeghi Lóránt

2017.06.23. 19:58

Orbán: nem akarjuk feláldozni az ország identitását; Szigorították a plakáttörvényt; Újraindulhatnak a migránsdeportálások Németországban. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán: Nem akarjuk feláldozni az ország identitását

Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki brüsszeli uniós csúcstalálkozó végén tartott sajtótájékoztatót. A miniszterelnök ennek keretében elmondta: egyre többen vannak a saját identitásuk mellett kitartó országok, akik készen állnak arra, hogy segítsenek a valódi menekülteken, azonban a migránsokat nem akarják beengedni, hiszen nem akarják feláldozni az országuk identitását. A magyar álláspont az uniós határvédelemmel kapcsolatban ugyanaz, mint amiben az olasz és a német belügyminiszter már megállapodott, miszerint fel kell állítani egy líbiai határvédelmi erőt, amit az uniónak kell elvégeznie és támogatnia.

Szigorították a plakáttörvényt

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését pénteki rendkívüli ülésén. Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 igen és 68 nem szavazattal fogadta el a parlament. A parlamenti többség előzőleg a törvényalkotási bizottság feles többséget igénylő módosítóit is ugyanezzel az aránnyal fogadta el, a maradék kétharmados részek viszont nem mentek át.

Újraindulhatnak a migránsdeportálások Németországban

A jövő hét folyamán újraindíthatják azoknak az afgán migránsoknak a deportálását, akiknek a menedékkérelmét elutasították. Az első járat már szerdán indulhat, Lipcséből Kabulba. A német kormány, hogy a deportálások elleni tiltakozást elkerülje, nem erősítette meg a Der Spiegel és az NDR sajtóértesüléseit. Ismeretes, Németországban jelenleg 250 000 afgán tartózkodik, ebből 12 000 embert toloncolnak haza. Eddig azonban mindössze 107 főt küldtek vissza Afganisztánba. A németországi Zöldek tagja, Simone Peter természetesen azonnal aggodalmát fejezte ki a rendelkezés kapcsán. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére