Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért fáj ennyire a Brexit Junckeréknek

888.hu

2017.06.29. 09:58

Akár 20 milliárd eurós kiesést is jelenthet évente a Brexit az unió költségvetésében.
BRÜSSZEL, 09:58

Akár 20 milliárd eurós kiesést is jelenthet évente a Brexit az unió költségvetésében. 

Az Európai Bizottság szerint akár 20 milliárd eurós bevételkiesést is jelenthet az Egyesült Királyság kilépése, amit valószínűleg új adók bevezetésével pótolnának – mondta Günther Oettinger az EU-büdzsé német biztosa.

Az Egyesült Királyság nem lesz többé velünk, és mivel nettó befizetők voltak, így évente 10 milliárd eurós hiányt jelenthet a kiválásuk"

(A nettó befizetők többet fizetnek be, mint amennyit visszakapnak az EU-tól. A be- és kifizetésekkel együtt értendő a 10 milliárdos hiány.)

Képes lehet-e Európa megvalósítani meglévő céljait és új prioritásait a csökkenő költségvetéssel?"

– kérdezi.

Ha nem, mely ambíciókat kell elengednünk? Vagy a költségvetési lyukat a 27 tagállam nagyobb hozzájárulásával, esetleg alternatív bevételi forrásokkal, vagy a kettő kombinációjával kellene áthidalni?"

– kérdezi a német biztos, majd hozzáteszi:

Így a 27-ek együttesen képesek többet tenni és megoldani a helyzetet? Bármi legyen is a végkimenetel, a politikai ambíció szintjét összhangba kell hozni az eszközökkel"

– zárja Oettinger.

A német biztos szavaiból mindenesetre arra lehet következtetni, hogy a Bizottság azon dolgozik, hogy hogyan tudna kipréselni minél több pénzt a tagállamokból. Ezt és a fent említett összeget elnézve nehéz elképzelni, hogy a következő években a béke és a nyugalom fogja uralni az Európai Parlamentet és az európai közhangulatot.

(Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére