Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazánk lehet az 5G-s mobilinternet-fejlesztések egyik európai központja

Bokor Gábor

2017.06.30. 23:38

Pénteken tartotta meg elsõ plenáris ülését a Digitális Jólét Program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G-koalíció.

A csoport célja, hogy Magyarország az 5G-fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be.

A megbeszélésen megválasztották a hét emberből álló elnökséget, amelynek tagjai: Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program miniszterelnöki biztosa, Király István, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatója, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke – írja az MTI.

Az első ülésen létrehoztak még öt szakmai munkacsoportot is, ezek az 5G-stratégia kidolgozására, hálózatfejlesztési és infrastruktúra fejlesztési témakörben, a tesztkörnyezet, a nemzetközi együttműködés és az alkalmazások mintarendszerek témakörében tevékenykednek majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére