Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az afrikai migrációt kritizálta az afrikai bíboros

Forisek Ádám

2017.07.01. 14:28

Egy bíboros, Peter Turkson szerint ideje megállítani az Afrikából Európába érkezõ migrációt. A dolog csavarja: Turkson a legmagasabb rangú egyházi ember a Vatikánban, aki afrikai származású.
VATIKÁN, 14:28

Egy bíboros, Peter Turkson szerint ideje megállítani az Afrikából Európába érkező migrációt. A dolog csavarja: Turkson a legmagasabb rangú egyházi ember a Vatikánban, aki afrikai származású.

A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki az, hogy Olaszország akár le is zárhatja kikötőit a migránsok előtt. Ezzel kapcsolatban Turkson úgy nyilatkozott, hogy „ideje elzárni” az Afrikából Európába özönlő migrációs áradatot, s ehelyett a migránsok származási országára kellene több figyelmet fordítani.

Az egész folyamat olyan, mint a csapot folyatni. Várhatod, amíg eláll a víz, vagy elzárhatod Te magad.”

Hozzátette, hogy az Afrikából érkező „menekültek” olyan országokból jönnek, ahol nem pusztít háború, tehát semmi oka nincsen onnan elmennie az embertömegeknek.

Megváltoztathatók a dolgok úgy, hogy a fiatalokat ott tartsuk, ahonnan elindulnak.”

Peter Kodwo Appiah Turkson Ghánában született, és a Ghánai Katolikus Püspöki Konferencia elnökeként szolgált korábban. Bíborosi minőségét II. János Pál pápától kapta 2003. október 21-én. A 2013-as pápaválasztás során a világsajtó Turksont tartotta a legesélyesebb pápajelöltek egyikének.

A bíboros szerint a migráció kérdésének megoldása nem Európában keresendő, hanem a gyökerekig hatolva kell a problémával foglalkozni, és az afrikai kontinens fejlesztésére kell figyelmet szentelni.

A Vatikánban keményvonalasnak ítélik véleménye miatt, azonban meggyőződése, hogy álláspontja nem ellenkezik a kereszténység erkölcsi előírásaival. Szerinte nem szabad figyelmen kívül hagyni a realitásokat sem, és tudomásul kell venni, hogy az európai országok tűrése véges.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére