Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukránok az oroszokra kenték a zsarolóvírusos támadást

Sümeghi Lóránt

2017.07.01. 21:58

Az orosz biztonsági szolgálatok állnak az egyes szakemberek által Petyának nevezett internetes zsarolóvírus mögött, amely a héten okozott kárt, elõször Ukrajnában, majd szerte a világon - állította szombaton az SZBU ukrán biztonsági szolgálat, és szerinte a hackerek célja fontos adatok megsemmisítése és pánikkeltés volt.
KIJEV, 21:58

Az orosz biztonsági szolgálatok állnak az egyes szakemberek által Petyának nevezett internetes zsarolóvírus mögött, amely a héten okozott kárt, először Ukrajnában, majd szerte a világon – állította szombaton az SZBU ukrán biztonsági szolgálat, és szerinte a hackerek célja fontos adatok megsemmisítése és pánikkeltés volt.

Az SZBU szerint a hackerek ugyanazok voltak, mint akik tavaly decemberben megtámadták az ukrán energiahálózatot. Ukrán politikusok már rögtön a keddi támadás után Oroszországot vádolták.

A Kreml szóvivője viszont alaptalan, általános vádaskodásnak nevezte a gyanúsítást.

A kiberbiztonsági cégek mindeddig nem tudták megállapítani, hogy ki követte el a támadást, de több cég már ajánlott megoldást a vírus ellen. Mint ismert, legutóbb a CNN ismerte be – hasonló vádaskodások közepette –, hogy hazudtak mindeddig arról, hogy bizonyítékaik lettek volna arról, miszerint Oroszország beleavatkozott volna az amerikai választásokba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére