Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea a rekétáival már képes elérni Amerikát

888.hu

2017.07.05. 07:28

"Ajándék a jenkiknek" - így jellemezte Kim Dzsongun a legújabb rakétatesztet, amely során bebizonyosodott, hogy a kommunista ország a hadrendbe állított rakétákkal már képes elérni az USA partjait.
PHENJAN, 7:28

"Ajándék a jenkiknek" – így jellemezte Kim Dzsong Un a legújabb rakétatesztet, amely során bebizonyosodott, hogy a kommunista ország a hadrendbe állított rakétákkal már képes elérni az USA partjait.  

Az ENSZ Biztonsági Tanács ülésének összehívását kezdeményezte az Egyesült Államok az újabb észak-koreai rakétakísérlet miatt – közölte kedden az amerikai ENSZ-misszió egyik szóvivője. Washington megerősítette, hogy Észak-Korea valóban interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt aznap.

Észak-Korea kedden újabb ballisztikus rakétát lőtt ki az ország nyugati részéből. A rakéta Japán kizárólagos gazdasági övezetéhez tartozó területen csapódott a Japán-tengerbe. A japán kormány korábban már közölte, hogy a rakéta a kilövése után negyven perccel, több száz – a dél-koreai hadsereg szerint 930 – kilométert megtéve csapódott a Japán-tengerbe.

Válaszul az újabb rakétakísérletre az amerikai és a dél-koreai hadsereg szerdán hadgyakorlatot hajtott végre Dél-Korea partjainál, Atacms típusú amerikai harcászati és Hyunmoo típusú dél-koreai rakétarendszerekkel, amelyek – az amerikai hadsereg közleménye szerint – gyorsan bevethetők, és nagy pontosságú csapásokat tudnak végrehajtani Észak-Korea területén bármilyen időjárási viszonyok között – írja az RT.

Észak-Korea mindössze néhány nappal azelőtt lőtte ki legújabb rakétáját, hogy a világ legfejlettebb, valamint legjelentősebb feltörekvő országait és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport Hamburgban tanácskozik, ahol arról is szó lesz, hogyan zabolázzák meg a phenjani fegyverkezést – jegyzi meg az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére