Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hölvényi: a muszlimok és a keresztények együttélése képtelenség a történelem alapján

Tóth Dalma

2017.07.18. 09:58

A történelmi tapasztalataink alapján képtelenség a keresztény és a muszlim civilizáció együttélése - jelentette ki Hölvényi György, európai parlamenti képviselõ.

Az európai parlamenti képviselő szerint a múltban az ilyen helyzetek vége mindig a keresztények feletti uralommal végződtek, és most is félő, hogy ha többségbe kerülnek az Európát elárasztó muzulmán migránsok, akkor a hitehagyott európaiak semmilyen ellenállásra nem lesznek képesek – fogalmazott Hölvényi a Kossuth Rádiónak.

A politikus szerint Európa jövője elképzelhetetlen az egyházak nélkül, hiszen egy 2000 éves kultúrának és egyháznak vagyunk a tagjai.

Hölvényi szerint az egyházaknak nagy szerepük van Európa megújulásában, mivel az egyházak azok, akik az élet kezdetétől az élet végéig és még utána is az ember számára egyfajta alternatívát adnak, illetve az egyházak dolgozták és vitték tovább az emberi együttélés etikáját a krisztusi tanítás alapján.

A kereszténység és az iszlám alapja is az egyistenhit, ezért bizonyos keretek között létezhet egymás mellett a két vallás, de az együttélés nem feltétlen Európában fog érvényesülni és megmutatkozni – fogalmazott.

Hölvényi szerint a történelem alapján láthatjuk, hogy ott, ahol a két vallás egymás mellett élt, mindig a muszlim-iszlám közösség dominanciája volt a jellemző, a keresztények pedig kisebbségbe szorultak, majd idővel teljesen el is tűntek.

A baloldali politikusoktól azt lehet hallani, hogy vigyázni kell, mert a harmadik világ fejlesztési politikáját nem lehet összekapcsolni a migrációval. Õk kifejezetten tagadják a kettő közötti összefüggést – tette hozzá Hölvényi.

Az EP-képviselő szerint Európának egy újfajta kultúra kialakításán kellene dolgoznia, ami már nem a gyarmatosításról szólna.

Európa nem képes milliók befogadására ahhoz, hogy továbbra is fennmaradjon. Az embereket a saját helyi közössége tartja össze, melynek kezdete a család, vége pedig az egy nemzethet való tartozás"

– fogalmazott Hölvényi György.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére