Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szydlo: az ellenzék a provokációt részesíti elõnyben

Bertha László

2017.07.21. 07:28

A lengyel miniszterelnök szerint az emberek jól és igazságosan mûködõ bíróságokat szeretnének, a kormány pedig ennek az óhajnak akar megfelelni; szemben az ellenzékkel, mely a provokációt részesíti elõnyben.
VARSÓ, 07:28

A lengyel miniszterelnök szerint az emberek jól és igazságosan működő bíróságokat szeretnének, a kormány pedig ennek az óhajnak akar megfelelni; szemben az ellenzékkel, mely a provokációt részesíti előnyben.

A bíróságok rosszul működnek, az ország jobbításukat igényli, mi csak a lengyel emberek óhajának akarunk megfelelni, akik jól és igazságosan működő bíróságokat akarnak”

– jelentette ki csütörtök este a lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo, majd így folytatta:

Tudjuk, hogy a bíróságok rosszul teljesítenek. Az emberek hatékony és igazságos bíróságokat akarnak és mi ennek az igénynek teszünk eleget. Az igazságügyi szervek feletti demokratikus kontrollt akarjuk bevezetni.”

Szydlo azt is hozzátette, hogy hasonló megoldások léteznek olyan országokban, mint Németország, Dánia, Norvégia, Svájc, Hollandia és Belgium. Az emberek akarata ellenére a teljes lengyel ellenzék a civakodást, az anarchiát, a veszekedést és a provokációt részesíti előnyben a józan viták helyett – mondta a kormányfő.

Miniszterelnökként feladatom biztosítani, hogy a korábbi lengyel elit agressziója és frusztrációja ne hiúsítsa meg a reformokat”

– szögezte le markáns üzenetében Beata Szydlo, aki szerint a reformoknak köszönhetően a gazdasági növekedésből több pénz jut a lengyel átlagemberek zsebébe.

A lengyel parlament alsóháza csütörtökön megszavazta a legfelsőbb bíróságról szóló törvényjavaslatot, melyet korábban az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírált.

A 2015. évi választások eredményeként hatalomra került konzervatívok több gyökeres reformot hajtottak végre. Egyes intézkedések – így az alkotmánybíróság és a közmédia reformja – kiváltották az Európai Bizottság bírálatát – írja az MTI.

Az igazságügyi reform miatt szerdai sajtóértekezletén Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke kijelentette:

a legutóbbi fejlemények miatt nagyon közel kerültünk a 7-es cikk szerinti eljárás megindításához.”

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a fejlemények kapcsán leszögezte, hogy a hajtóvadászatnak egy újabb állomásához érkeztünk. Szijjártó Péter egyúttal közölte: „kiállunk Lengyelország mellett, és arra szólítjuk fel az Európai Bizottságot, hogy ne terjeszkedjen túl a saját hatáskörén.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére