Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mini Eiffel-tornyokkal támadtak a rendõrökre Párizsban

Bokor Gábor

2017.07.21. 13:58

Az illegális szuvenírárusok összetûzésbe keveredtek a hatóság embereivel.
PÁRIZS, 13:58

Az illegális szuvenírárusok összetűzésbe keveredtek a rendvédelmi hatóság embereivel.

Egyre komolyabb gondot okoznak Franciaországban az illegális szuvenírárusok. A javarészt színes bőrű árusok gyakran agresszívan próbálják meg rábírni a portékájukat a gyanútlan turistákra.

A Le Parisien francia újság számolt be arról, hogy kedden komoly szóváltás alakult ki az egyik árus és a rendőrök között. A lap úgy tudja, hogy a veszekedés addig fajult, hogy az utcán – amúgy bármiféle engedély nélkül – árusító férfi a rendőrhöz vágta a fém szuveníreket.

A beszámolóból kiderül, hogy a járőrök megkérdezték a 19 éves árusítót, hogy van-e engedélye a tevékenységére. A támadó elmondta, hogy semmiféle papírja nincs, majd hirtelen rohanni kezdett. A rendőrök követték, majd pár sarokkal később elkapták. A férfi ezután fegyverként használta a mini Eiffel-tornyokat, azokkal a rendőrökre támadt, az egyikük könnyebben megsérült a fején.

A rendőrség szerint a támadót már többször rajtakapták, hogy illegálisan árul ajándéktárgyakat, de annak ellenére, hogy mindig elzavarták, rendszeresen visszatért az utcákra. Legtöbbször kulcstartókat, szelfibotokat és hűtőmágneseket árult, ezeket a legutóbb lefoglalta a rendőrség.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy a rendőrök sorozatos rajtaütéseket hajtottak végre az árusítók ellen, mivel megunták a város életét évek óta megnehezítő feketemunkások tevékenységét.

2015 augusztusában töltöttek fel egy videót az internetre, melyen látható, hogy a dühödt árusok rátámadtak egy őket igazoltató rendőrre és a földön fekvő áldozatot ütik-rúgják. Az eset fényes nappal történt a Jardin des Tuileries téren, amely a Louvre Múzeum mellett található a városközpontban. A felvételt egy arra járó turista készítette.


Des vendeurs à la sauvette agressent des... by leparisien

Végül egy rendőrnőnek kellett közbeavatkoznia, aki gázspray-vel ártalmatlanította a támadókat. Az eset után a szakszervezetek aggodalmukat fejezték ki az afrikai árusok miatt, akik attól sem riadnak vissza, ha rendőrre kell támadniuk.

Öt évvel ezelőtt én is jártam a francia fővárosban, ahol a Sacre Coeur-bazilikát csak úgy tudtam megközelíteni, ha adtam pár eurocentet a turisták útját rendszeresen elálló bandáknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére