Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erre figyelj, ha egyetemistaként albérletet keresel

Pörge Béla

2017.07.21. 19:28

Nemsokára kiderülnek az egyetemi ponthatárok. Mit csinálj, ha vidéki vagy, és felvesznek a fõvárosba fõiskolára vagy egyetemre?

Saját tapasztalatom, hogy a legtöbb vidéki, aki Budapestre kerül egyetemre, a belvárosba akar költözni, minél beljebb. Öreg hiba!

A Nagykörúton belül irgalmatlanul drága minden albérlet, ráadásul zajos és hangos ott minden. A körúton kívül, de ahhoz közel hasonló a helyzet, arrafelé ráadásul sok a rosszabb környék, ahol szintén a lakásokhoz képest aránytalan árakat találni, mindezt olyan környezetben, ahol senki nem lakna szívesen.

A tévhitek és néha a kellemetlen napi tapasztalatok ellenére Budapesten nagyon jó a tömegközlekedés. Ezért érdemes olyan környékeken nézelődni, ahonnan ugyan hamar (15-20 perc alatt) a belvárosba lehet érni, de azért kellően kívül esnek a városközpontból.

Ilyen Óbuda belső része, Kelenföld, Gazdagrét, Angyalföld külső része, Pesterzsébet belső része, Kőbánya, Kispest legbelső részei, Újpalota esetleg Zugló, bár ez utóbbi kerület eléggé felkapott, így drága.

A fent említett környékekről nagyon hamar be lehet jutni bármelyik egyetemre, főiskolára (már amelyik nem valahol a külvárosban van), és a belvárosi bulikra is könnyű nemcsak bejutni, de hazamenni is. Ezek ellenére viszont akár 50-60 százalékkal is olcsóbb lehet az albérlet a belpesti kerületekhez képest.

A legfontosabb, amit javasolni tudunk, hogy nagyon alaposan nézzetek körül, mielőtt költöztök. Kerüljétek el a pályaudvarok környékét, illetve a Nagykörút közvetlen közelét is.

A belvárosban szórakozni kell, nem élni! 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére