Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korrupcióval vádol az ügyészség egy volt rendõrfõkapitányt

888.hu

2017.07.24. 16:58

Korrupciós bûncselekmények miatt vádat emelt egy volt címzetes rendõr dandártábornok és társai ellen a Központi Nyomozó Fõügyészség a Fõvárosi Törvényszék katonai tanácsánál.

A Magyar Idők szerint a héten emel vádat a főügyészség Ármós Sándor volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, akit tavaly több millió forint értékű valuta átvétele közben értek tetten.

A főügyész közleményében azt írta: az ügyészség vesztegetést állítva, illetve külföldi hivatalos személlyel kapcsolatban folytatólagosan elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja a volt vezető beosztású rendőrt.

A volt címzetes rendőr dandártábornok a vád szerinti bűncselekmény elkövetésekor az Országos Rendőr-főkapitányság állományába tartozott, de átvezénylés alapján a Belügyminisztériumban teljesített szolgálatot.
   
A volt főrendőrt azzal is vádolják, hogy kérésre több embernek is megígérte: egy külföldi ismerőse révén utánanéz annak, hogy egyikük ellen adott országban kiadtak-e körözést. Valótlanul azt állította, hogy az illetőt körözik, de 7 millió forintért elintézi, hogy ennek ellenére zavartalanul beléphessen az adott ország területére.
  
A vádlott tettéért akár 12 év szabadságvesztést is kaphat. A volt címzetes rendőr dandártábornok – akinek a szolgálati viszonya időközben felmentéssel megszűnt – és 4 civil társa szabadlábon védekezik.

A Magyar Idők szombati számában azt írta: Ármós Sándort a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére fogták el, hivatásos szolgálati viszonyát pedig április 30-án szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután a tábornok méltatlanná vált a belügyi szolgálatra.
 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére