Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Képmutatás a köbön: az EU Oroszország mellett áll az USA-val szemben

888.hu

2017.07.24. 14:58

Legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy Brüsszel Oroszország és az USA közül Oroszországot választja. A brit Financial Times mai cikke szerint Brüsszel válaszlépések meghozatalát fontolgatja az Egyesült Államokkal szemben, ha Washington olyan új szankciókat vezet be Oroszország ellen, amelyek súlyosan érinthetnek európai vállalatokat.
BRÜSSZEL, 14:58

Legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy Brüsszel Oroszország és az USA közül az oroszokat választja. A brit Financial Times mai cikke szerint Brüsszel válaszlépések meghozatalát fontolgatja az Egyesült Államokkal szemben, ha Washington olyan új szankciókat vezet be Oroszország ellen, amelyek súlyosan érinthetnek európai vállalatokat. 

A megjelent cikk szerint Brüsszel attól tart, hogy ha Washington megbünteti Moszkvát, amiért beavatkozott a tavalyi amerikai választásokba, az hátrányt okozhat az európai energetikai vállalatoknak, vagy negatívan befolyásolhatja többek között a Balti-tenger alatt létesített orosz-német gázvezeték működtetését.

Csak kibújt a szög a zsákból, a németeknek mindent szabad

A lap úgy tudja, Brüsszel biztosítékot vár az amerikai kormánytól arra vonatkozóan, hogy az intézkedések a bevezetésük esetén nem fogják sérteni az EU érdekeit. Ellenkező esetben az európai jog segítségével akadályoznák meg, hogy az intézkedéseket alkalmazni lehessen az unióban, továbbá a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályait figyelembe véve ellenlépéseket tennének.

Azt nem tudni, hogy a kilátásba helyezett brüsszeli válaszlépések befolyásolják-e a Fehér Ház hozzáállását a tervezett szankciókhoz – tette hozzá a brit üzleti napilap.

Az amerikai törvényhozás demokrata és republikánus képviselői szombaton megállapodásra jutottak egy törvényjavaslatról, amely büntetőintézkedésekkel sújtaná Oroszországot, Iránt és Észak-Koreát.

Az Európai Unió szombaton óva intette az Egyesült Államokat attól, hogy egyoldalúan súlyosbítsa az Oroszország elleni szankciókat, főképpen ha "belpolitikai megfontolások" alapján teszi. Brüsszel szerint a "széles körű és válogatás nélküli" büntetőintézkedéseknek "nem szándékolt következményei lehetnek".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére