Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezõen telepítendõ app-pal figyelnék a muszlimokat Kínában

888.hu

2017.07.25. 13:58

Kína a muszlim kisebbség számára kötelezõvé tenné egy okostelefonos alkalmazás telepítését, amivel ellenõrizhetõvé válnak a telefonon tárolt adatok. A hatóságok ellenõrzik majd az app meglétét is - írja az Origo.
PEKING, 13:58

Kína a muszlim kisebbség számára kötelezővé tenné egy okostelefonos alkalmazás telepítését, amivel ellenőrizhetővé válnak a telefonon tárolt adatok. A hatóságok ellenőrzik majd az app meglétét is – írja az Origo

A Radio Free Asia szerint a kínai kormány a terroristáktól tartva egy különleges módszert vetne be, hogy megfigyelés alatt tartsa Hszincsiang-tartomány muszlim lakosságát. A Kínában élő muszlim kisebbség jelentős része itt él, és már korábban is kénytelenek voltak szembenézni különböző, kifejezetten rájuk szabott szabályozásokkal. A kormány például betiltotta a különböző leplek viselését és a hosszú szakáll növesztését.

A hatóságok levelet küldtek a muszlim lakosságnak, melyben figyelmeztetik őket, hogy kötelezően telepíteniük kell okostelefonjaikra egy alkalmazást – a levélben a QR-kód is benne van, amivel azonnal telepíthető az alkalmazás. A hatóság véletlenszerű ellenőrzéseket tart majd a lakosság körében, hogy meggyőződjenek az alkalmazás meglétéről, és akinél hiányosságokat találnak, azt akár tíz napra is elzárhatják.

A Jingwang nevű alkalmazás a hatóságok szerint képest automatikusan felismerni olyan videókat, fájlokat, képeket és szövegeket, melyek terrorista tevékenységekhez kapcsolódhatnak. Mindezt úgy teszi meg, hogy leellenőrzi a fájlokat, majd azokat összeveti egy központi adatbázissal, melyben megtalálhatók a kormány által korábban már illegálisnak és terrorgyanúsnak titulált adatok.

A program ezen kívül rögzíti a beszélgetéseket a Kínában rendkívül népszerű WeChat és Weibo alkalmazásokból, és feljegyzi a telefon gyártási számát, a wifi bejelentkezési adatokat és a SIM-kártya adatait. 

A lakosok elvileg használhatnának a WeChat helyett másik alkalmazást is a kommunikációra, azonban a kínai kormány tavaly ezt a lehetőséget már elkaszálta. Akkor Hszincsiang-tartomány lakosai azt vették észre, hogy ha olyan nyugati alkalmazásokat használnak, mint mondjuk a WhatsApp, akkor hirtelen megszakad az internetszolgáltatásuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére