Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek is jól jártak Trump megválasztásával

Bertha László

2017.07.25. 22:58

Errõl tanúskodik az amerikai elnök legújabb bejegyzése a Twitteren.
WASHINGTON, 22:58

„Nagyon nagy és izgalmas” kétoldalú kereskedelmi megállapodás megkötésére lát lehetőséget Londonnal Donald Trump.

Az amerikai elnök a keddi Twitter-üzenetében kiemelte a megállapodással járó munkahelyteremtést is, azonban „nagyon protekcionistának” nevezte az Európai Unió Amerikával szembeni kereskedelmi politikáját.

Trump Twitter-üzenetének előzményeként Washingtonban kezdett tájékozódó jellegűnek minősített tárgyalásokat Liam Fox brit külkereskedelmi miniszter a brit-amerikai kétoldalú kereskedelmi megállapodás megkötésének lehetőségéről a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése után.

Nagy-Britannia addig nem köthet külön szabadkereskedelmi megállapodást külföldi országokkal, amíg az Európai Unió teljes jogú tagja, sőt nem is kezdhet hivatalosan olyan tárgyalássorozatot, amelynek közvetlen meghirdetett célja ilyen egyezség megkötése.

Donald Trump néhány héten belül másodszor adott hangot annak a reményének, hogy a Brexit után az Egyesült Államok és London kétoldalú kereskedelmi megállapodásra juthat.

Obama tavaly áprilisi londoni látogatásán gyakorlatilag kizárta, hogy a brit EU-tagság megszűnése esetén Nagy-Britannia gyorsan kedvezményes kétoldalú kereskedelmi megállapodásra juthatna az USA-val. Donald Trump viszont már az amerikai elnökválasztási kampányban is hangsúlyozta, hogy ha megválasztják, akkor Nagy-Britannia „nem a sor végére, hanem a sor elejére kerül"”az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére