Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A radikalizálódás ellen indult kezdeményezés az osztrákoknál

888.hu

2017.08.03. 14:58

A szélsõségessé válás megelõzésére indított kezdeményezést hét minisztérium és több civil szervezet Ausztriában, mivel az országban magas azon emberek száma, akik radikális iszlám terrorszervezetekhez csatlakoztak vagy szimpatizálnak azokkal - írja az MTI.
BÉCS, 14:58

A szélsőségessé válás megelőzésére indított kezdeményezést hét minisztérium és több civil szervezet Ausztriában, mivel az országban magas azon emberek száma, akik radikális iszlám terrorszervezetekhez csatlakoztak vagy szimpatizálnak azokkal – írja az MTI

A kezdeményezés egy olyan hálózatot hoz létre, amely a szélsőségesség megelőzése érdekében szükséges intézkedéseket országos szinten meghatározza, összehangolja és irányítja. A Die Pressében megjelent hírben azt közölték, hogy a radikalizálódás megelőzése érdekében létrejött programban a kancelláriahivatal, a belügyi, az igazságügyi, a családügyi, az oktatási, a külügyi és a szociális minisztérium képviselői vesznek részt.

A kezdeményezésben többek között a radikalizálódás elleni Derad osztrák egyesület, a társadalmi integrációt elősegítő Neustart, a bécsi központú Frauen ohne Grenzen elnevezésű szervezet és a Beratungsstelle Extremismus tanácsadó központ is tevékenykedik majd. A szervezetek személyre szabott tervet dolgoznak ki a programban résztvevők számára, akik gyámot is kapnak ez idő alatt. A gyámok a személyek fejlődését követik nyomon, és beszámolót készítenek róla.

A programot hivatalosan 2017 őszén mutatja be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, aki az egész kezdeményezést összefogja. A Die Presse információja szerint az egyéves kísérleti időszakban csak azokra koncentrálnak, akik az iszlám szélsőséges irányzataitól szabadulnának. Ezt követően tudományosan értékelik az eredményeket, és amennyiben sikeres lesz a program, úgy más típusú szélsőségesek ellen is alkalmazzák majd.

Ausztriában 2016 végén mintegy háromszáz szélsőségest tartottak nyilván, ők vagy az Iszlám Állam  elnevezésű terrorszervezet kötelékében harcoltak, vagy csatlakozni akartak az IÁ-hoz. Kilencvenen közülük visszatértek már Ausztriába, több mint ötven ember kiutazását pedig az osztrák hatóságok megakadályozták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére