Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa bizalmasai kiakadtak a Trumpot támogató katolikusokra

Forisek Ádám

2017.08.04. 09:28

Szerintük a Trumpot támogató katolikusok "nem állnak távol a dzsihadistáktól".
VATIKÁN, 9:28

Szerintük a Trumpot támogató katolikusok "nem állnak távol a dzsihadistáktól".

Az egyik illető Antonio Spadaro jezsuita pap, aki a Pápai Kommunikációs Titkárságon, valamint a Kultúra Pápai Tanácsában is dolgozik. A másik pedig Marcelo Figueroa, protestáns teológus, Ferenc pápa régi barátja, aki az ő jóvoltából a vatikáni hírlap argentin kiadásáért felel.

A La Civilta Cattolica nevű jezsuita folyóiratban közzétett közös cikkükben mentek neki az egyház amerikai híveinek. Álláspontjuk szerint az amerikai jobboldalt támogató, „keményvonalas” katolikusok „nem állnak távol a dzsihadistáktól”.

Írásukban főleg Steve Bannonra, Trump főtanácsadójára koncentráltak. A szemére vetették, hogy egy „félelmen alapuló” világlátást népszerűsít, amely az illegális bevándorlókat, és a muszlimokat veszi célba, és ellenük „falakkal és deportálásokkal” akar küzdeni.

Noha nem maga Ferenc pápa fogalmazta meg a kritikát, ugyanakkor a pápa is a jezsuita rend tagja, továbbá az említett folyóiratban a cikkek megjelenéséhez minden esetben a Szentszék beleegyezése szükséges.

Mint ismeretes, Ferenc pápa korábban sem igazán kedvelte az amerikai elnököt, legismertebb sivalkodása   az volt, amikor arról beszélt, hogy Trump falakat, nem pedig hidakat akar építeni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére