Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbe kerülhet a WannaCry zsarolóvírust megállító kiberbiztonsági szakértõ

888.hu

2017.08.05. 17:58

30 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Marcus Hutchins kiberbiztonsági szakértõ, aki még májusban egymaga megállította a WannaCry zsarolóvírus továbbterjedését. A számítástechnikai szakembert azzal vádolják, hogy õ hozta létre a Kronos nevû rosszindulatú kódot, amellyel számos bank rendszerét támadták meg haszon reményében.
LAS VEGAS, 17:58

30 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Marcus Hutchins kiberbiztonsági szakértő, aki még májusban egymaga megállította a WannaCry zsarolóvírus továbbterjedését. A számítástechnikai szakembert azzal vádolják, hogy ő hozta létre a Kronos nevű rosszindulatú kódot, amellyel számos bank rendszerét támadták meg haszon reményében.

Az óvadékot azután állapította meg az ügyet tárgyaló bírónő, hogy elvetette a vádat képviselő ügyész érveit, amelyek szerint Hutchins közveszélyes. A hekker azonban nem hagyhatja el az Egyesült Államok területét, amíg az ügyében ítélet nem születik. Az óvadéktárgyaláson született verdikt szerint Hutchinsnak le kell adnia útlevelét, valamint nem mehet olyan eszközök közelébe, amelyek interneteléréssel rendelkeznek – írja a brit Telegraph.

Beismerte, hogy ő írta a Kronos kódját és azt is, hogy eladta"

– mondta a tárgyaláson az ügyről Dan Cowhig ügyész.

Hutchins azonban ennek ellenére nem fogja bűnösnek vallani magát a vádpontok egyikében sem, amelyek szerint a brit férfi profitált a kártékony kód eladásából 2014 és 2015 júliusa között.

Hutchins ügyvédje szerint azonban a fiatalember a számítógépes kártevők elleni harcnak szentelte az életét, így mindent meg fog tenni védence felmentéséért.

A kártékony kód, a Kronos arra lett kitalálva, hogy a fertőzött gépeken keresztül egy harmadik félnek továbbítsa a banki weblapokhoz tartozó jelszavakat az USA, Kanada és Nagy-Britannia terültén, valamint más európai országokban.

Az ügyben megszólaló számos szakértő egyébként szintén Hutchins ártatlanságát hangsúlyozta az ügy részleteinek ismeretében.

A MalwareTech becenévre hallgató férfi akkor szerzett magának hírnevet világszerte, amikor sikerült megállítania a WannaCry zsarolóvírus terjedését, amely addig 300 000 számítógépet tett használhatatlanná.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére