Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint Észak-Korea fenyegetõ veszélyt jelent

Pörge Béla

2017.08.07. 07:28

Donald Trump amerikai és Mun Dzsein dél-koreai elnök telefonos megbeszélésük után többek között erre jutottak.
WASHINGTON, 7:28

Donald Trump amerikai és Mun Dzsein dél-koreai elnök telefonos megbeszélésük után többek között erre jutottak.

A megbeszélés után kiadott közlemény szerint a két elnök megállapította: az Észak-Korea jelentette közvetlen veszély komoly és növekvő mértékű nemcsak az Egyesült Államokra és Dél-Koreára, hanem Japánra és az egész világra nézve is.

Trump és Mun a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy alkalmazza az Észak-Korea ellen hozott valamennyi határozatot, egyúttal felszólította a nemzetközi közösséget ugyanerre.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának 15 tagállama szombaton egyhangúlag hozott újabb büntetőintézkedéseket, amelyeket ha betartanak, az ázsiai kommunista állam évi egymilliárd dollárnyi jövedelemtől eshet el. Az intézkedéscsomag ugyanis a többi között exporttilalmat rendel el Észak-Korea legfontosabb jövedelemtermelő termékeire, köztük a vasércre, az ólomércre, a szénre és a halászati termékekre — számol be a hírről az MTI.

Az újabb – 2006 óta a nyolcadik – szankciócsomagot az Egyesült Államok kezdeményezésére hozták. A CBS Rádió vasárnapi kommentárja Trump egyértelmű külpolitikai sikerének minősítette, hogy Washingtonnak sikerült megnyernie hozzá Oroszország és Kína támogatását is.

Az új ENSZ BT-határozat célja, hogy tárgyalásokra kényszerítse Phenjant az interkontinentális rakétával végzett újabb, júliusi kísérlete után.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére