Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb jobbikos szólt be az idõseknek

Sümeghi Lóránt

2017.08.08. 15:28

Nem sokkal azután, hogy Vona Gábor pártelnök becsmérlõen nyilatkozott az idõsekrõl, a Jobbik másik politikusa, Staudt Gábor keddi sajtótájékoztatóján többek közt azt mondta, nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogy a nyugdíjasok radikalizálódnak.

Mint ismert, Vona egy korábbi blogbejegyzése több nyugdíjas szervezet tiltakozását váltotta ki, miután többek között azt írta az idősekről: "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját [...] húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt". 

Mindezek ellenére a Jobbik elnöke szerint nem neki, hanem a miniszterelnöknek kellene bocsánatot kérnie, amiért folyamatosan hergeli az időseket. Ez pedig azért is ellentmondásos,

mert a Jobbik korábban nem szavazta meg a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségét.

Ráadásul Staudt Gábor keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogy alakulhatott ki Magyarországon, hogy a nyugdíjasok radikalizálódnak. Szerinte egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok

véresre verik egymást a véleménykülönbségek miatt. [...] Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, [...] de ne is jussunk el idáig."

Magyarán látható, a Jobbik képtelen elengedni a nyugdíjastémát. A fentiekkel kapcsolatban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden azt mondta, a Jobbiknak ahelyett, hogy a saját "lázálmairól" beszél, azzal kellene kezdenie, hogy bocsánatot kér azoktól a nyugdíjasoktól, akiket megsértett.

Elegünk van abból, hogy a Jobbik uszít, a nyugdíjasokat megbélyegzi és mindenfélével megvádolja

– fejtette ki, majd hozzátette: kérjenek bocsánatot és inkább a valóságról beszéljenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére