Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kolerás migránsok jöhetnek Európába

888.hu

2017.08.14. 20:28

A migráció mellett súlyos egészségügyi válság is fenyegeti Európát.
GENF, 20:28

A migráció mellett súlyos egészségügyi válság is fenyegeti Európát.

Meghaladta az 500 ezret a feltehetően kolerában megbetegedettek száma Jemenben a járvány április 27-i kitörése óta, a halálos áldozatok száma pedig csaknem elérte a kétezret.

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint a járványban 1975 ember vesztette életét, és naponta több mint 5 ezer újabb koleragyanús esetet jegyeznek fel az egészségügyi hatóságok.

Az ENSZ becslései szerint a kolerajárvány következtében az eddigi 19 millióról csaknem 21 millióra nőtt azoknak a jemenieknek a száma, akik sürgős segítségre szorulnak a közel három éve polgárháború sújtotta országban, ami a lakosság számának majdnem háromnegyedét teszi ki.

Az arab-félszigeti országban Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelőkkel és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciákkal. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt.

Jemenből már 2015 márciusa és szeptembere között is több mint 100 ezer ember menekült el a harcok elől. Ám ez csak egy könnyed kezdés volt, ugyanis a konfliktus kitörése óta több mint 3 millió ember hagyta el lakhelyét. Azok között a jemeniek között, akik külföldre menekültek, a leggyakoribb úti cél Kelet-Afrika. Az odaáramló migránsok tovább növelik a térséget fenyegető humanitárius válság méreteit, amely egy újabb Európába irányuló elvándorlás katalizátora lehet.

A kolerával fertőzött migránsok magukkal hurcolják a betegséget Afrikába, ami később Európában is felütheti a fejét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére