Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schulz tejben-vajban fürösztené a migránsokat

Forisek Ádám

2017.08.16. 06:58

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat most Németországban, hogy "egyenlõ esélyeket" teremtsenek a migrációs háttérrel rendelkezõ és nem rendelkezõ embereknek.
BERLIN, 06:58

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat most Németországban, hogy "egyenlő esélyeket" teremtsenek a migrációs háttérrel rendelkező és nem rendelkező embereknek – számol be az MTI.

A politikus a DIW német gazdasági kutató intézet, valamint a berlini integráció- és migrációkutató intézet (BIM) keddi közös rendezvényén tartott előadásában kiemelte, hogy a származást nem szabad figyelembe venni más emberek megítélésekor.

Schulz szerint eljött az idő, hogy igazságosabb legyen a társadalom, ehhez az első lépés, hogy az oktatás minden gyereknek egyenlő esélyeket teremtsen. Mint fogalmazott több pénzt kell fordítani az oktatásra. Schulz vérbeli szocihoz híven ingyenessé tenné a bölcsődétől a főiskoláig az összes intézményt. Igaz, ezt a migránsok jelenlegi helyzete az oktatásban nem igazán indokolja.

Azt hangoztatta, hogy Németországnak fel kell ismernie, hogy „a sokszínűségből csak profitálhat”, ezért az országban élő embereket egységes társadalomként kell kezelni, és nem szabad a migránsokat külön csoportként emlegetni.

A német táradalom egy "bevándorlótársadalom", Schulz szerint. A konzervatív politikusok szemére vetette, hogy ezt nem fogadják el, ezért mindig "rólunk és róluk" beszélnek, emiatt pedig nem tud egy modern társadalompolitika kialakulni – mondta a kancellárjelölt.

Schulz problémának nevezte, hogy integráció címszó alatt minden migrációs háttérrel rendelkező embert egy "kalapba dobnak be". Pedig integrációról csak a nemrég érkezettek esetében lehet beszélni, a generációk óta Németországban élőkkel kapcsolatban már a "diszkrimináció leküzdéséért" kell dolgozni.

Németországot egy toleráns társasházhoz hasonlította, amelynek világos házirendje van, ez a házirend pedig nem más, mint az alaptörvény.

A ház lakóit, azaz a társadalmat meg kell védeni, de nem a migrációs háttérrel rendelkező emberekkel szemben, hanem a „valódi ellenségektől”, a demokrácia támadóitól. Az integrációs politikát – véleménye szerint – tehát nem szabad összekeverni biztonsági kérdésekkel.

Hangsúlyozta, hogy a migráció nem kizárólag német, hanem közös európai probléma, ennek megfelelően pedig tovább erőltetné az egységes európai "menekültpolitikát.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére