Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgiumban is toborzott a barcelonai támadás kiötlõje

Forisek Ádám

2017.08.26. 10:58

A muzulmán hitszónokra a belga hatóságok is felfigyeltek, még információkat is kértek a katalán rendõrségtõl, de az imámról csupán hiányos adatokat tudtak közölni.
BRÜSSZEL, 10:58

A muzulmán hitszónokra a belga hatóságok is felfigyeltek, még információkat is kértek a katalán rendőrségtől, de az imámról csupán hiányos adatokat tudtak közölni.

Ismeretes, Abdelbaki esz-Szatti radikális imámot korábban drogcsempészetért kitoloncolásra ítélték, ám emberi jogokra (!) hivatkozva letettek erről, így az imám Európában maradhatott. 

2014-ben szabadult Esz-Szatti, az ítélet után pedig gyakorlatilag szabadon mozoghatott az Európai Unión belül, és a most nyilvánosságra került információk alapján sajnos úgy tűnik,

ki is használta ezt a lehetőséget.

2016 elején ugyanis a katalán rendőrséget megkeresték a belga hatóságok, hogy információt szerezhessenek az imámról. Ugyanis Esz-Szatti három hónapot töltött a belga Vilvoorde városban, ahol az Iszlám Államnak toborzott embereket. 

A hírt Joaquim Forn, a katalán regionális kormány belügyi biztosa megerősítette, majd hozzátette: valóban volt kommunikáció a katalán és belga rendőrség között, ugyanakkor a belga hatóságok kérése "informális" volt.

Esz-Szatti a ripolli mecsetben végezte toborzó tevékenységét, ő volt a barcelonai terrortámadás kiötlője. Az imám augusztus 16-án, Alcanarban vesztette életét egy robbantás során.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére