Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin megérkezett Budapestre

Vincze Viktor Attila

2017.08.28. 17:28

Az ünnepélyes nyitóünnepséggel hivatalosan megkezdõdött a cselgáncs-világbajnokság délután a Papp László Budapest Sportarénában, ahol már az esemény díszvendége, Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt. A sportdiplomáciai tárgyalások mellett magyar-orosz kétoldalú kormányzati tárgyalások is lesznek, valamint lesz személyes, külön találkozó is az orosz elnök és a magyar kormányfõ között.

Színpompás nyitóünnepséggel kezdődött meg hivatalosan a cselgáncs-világbajnokság hétfő délután a Papp László Budapest Sportarénában.

A műsor Al Bano fellépésével indult. A 74 éves olasz énekes előadta a Nemzetközi Judo Szövetség himnuszát, majd mintegy húszperces koncertet adott. Ezt követte a részt vevő 140 ország zászlójának behozatala, majd a vb kabalafigurája, Judogi köszöntötte a nézőket. A zenés-táncos ünnepi műsorban íjászok, kopjások, huszárok és csikósok mellett Molnár Levente operaénekes is színre lépett.

Üdvözlő beszédében Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke köszöntötte a helyszínen tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt, továbbá a dzsúdócsalád valamennyi tagját. Az MJSZ első embere külön köszönetet mondott a kormánynak – a vb megrendezéséhez nyújtott támogatásáért –, a nemzetközi szövetségnek (IJF) és a több mint 400 önkéntesnek.

Marius Vizer, az IJF vezetője ugyancsak köszönetet mondott a kormánytámogatásért, majd megnyitotta a sportág első magyarországi világbajnokságát. A nyitónap éremküzdelmei 16 órától zajlanak a Papp László arénában.

Orbán Viktor a cselgáncs vb-re érkező vezetőkkel találkozik

Orbán Viktor miniszterelnök a cselgáncs-világbajnokságra érkező állami- és sportvezetőkkel találkozik a következő napokban Budapesten – ezt közölte a vb-t megelőzően a kormányfő sajtófőnöke. Havasi Bertalan elmondta:

Budapest nemzetközi sportváros, a vizes vb sikeres megrendezése után újabb rangos sportesemény veszi kezdetét a magyar fővárosban."

A kormányfő a megnyitó napján, illetve a következő napokban megbeszélést folytat valamennyi sport- és állami vezetővel, aki a világbajnokság kapcsán Magyarországra utazik, így

  • Marius Vizerrel, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökével,
  • Vlagyimir Putyinnal, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnökével, Oroszország elnökével,
  • Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével
  • és Kaltma Battulgával, a mongol cselgáncsszövetség elnökével, Mongólia államfőjével.
Délután lesz Orbán és Putyin személyes tárgyalása

Szijjártó Péter külügyminiszter korábbi tájékoztatása szerint  a világbajnokság megnyitóján való részvétel mellett Vlagyimir Putyin munkamegbeszélést is folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az orosz küldöttséggel több miniszter is érkezik Budapestre, köztük az orosz egészségügyi miniszter, aki egyúttal a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, ezért plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei részvételével.

A miniszter közölte: a fél, háromnegyed délutánt felölelő programba a miniszterelnökkel folytatandó megbeszélés, a plenáris tárgyalás és a cselgáncs-világbajnokság nyitónapján történő részvétel tartozik bele.

Terelések Budapesten Putyin látogatása miatt

Terelésekre kell számítani Budapesten hétfőn Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnökének látogatása miatt – derül ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményéből.

Azt írták, a belügyminiszter kijelölése alapján ők látják el a személyvédelmi feladatokat a hatályos jogszabályok szerint.

A TEK felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a kiemelten védett személy budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra, lezárásra kerül sor.

Úgy fogalmaztak, hogy a hatóságok a korlátozásokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

A bevezetendő módosításokat Hajdu János foglalta össze egy hivatalos dokumentumban. A TEK főigazgatója hétfőn reggel 9 órától a szükséges ideig, de legkésőbb este fél 9-ig rendelte el a személy- és létesítménybiztosítási intézkedést a XIV. kerületre.

A korlátozások egyebek mellett

  • a Hungária körúttól az Utász utcáig a Kerepesi útra,
  • a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász utcára,
  • az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra,
  • a Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra,
  • a Stefánia úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára,
  • a Papp László Budapest Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút
  • és a Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt területre,
  • valamint a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő utcára terjednek ki.

Az intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak – szögezte le a TEK vezetője.

Az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában az hangzott el, hogy a korlátozásokkal érintett területre sem autóval, sem gyalog nem lehet majd bemenni.

Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest Sportaréna környékén.

Az M1 információi szerint a Liszt Ferenc-repülőtér és az aréna között időszakos és szakaszos lezárások lesznek hétfő délelőtt 11 és este 8 óra között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére