Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendesen kiosztották a bíróságon arcoskodó radikális muszlimot

Bokor Gábor

2017.08.30. 11:28

"Ez nem a saría bíróság" - mondták a bíróságon a radikális muszlim férfinak, aki nem fért a bõrébe a meghallgatáson.
LONDON, 11:28

"Ez nem a saría bíróság" – mondták a bíróságon a radikális muszlim férfinak, aki nem fért a bőrébe a meghallgatáson.

A 30 éves Ricardo McFarlane-nek bíróság elé kellett állnia Londonban, mivel a radikális muszlim férfi 2014-ben a brit főváros utcáin próbálta meg a saríát, a szigorú iszlám jogot népszerűsíteni.

Az Iszlám Állam tanait valló férfit a napokban hívták be a southwarki bíróságra, ahol McFarlane nem volt hajlandó felállni a tárgyalóterembe belépő bírónak. 

Ez nem egy vallási bíróság, itt fel kell állni"

– közölte a bíró a férfival.

A híradások szerint McFarlane húsz társával együtt egy standot állított fel London egyik legforgalmasabb sétálóutcáján, az Oxford Streeten, hogy ott hirdessék az iszlám jogrendszert. Bár korábban megtiltották, hogy ezt tegye, több ilyen standot is létrehoztak az eset után.

A szakállas, zöld és aranyszínű öltözékben a bíróság elé járuló vádlott a bírónak azt mondta, hogy senki kedvéért nem fog felállni, hiába kötelező. Martin Beddoe bíró szerint, amennyiben McFarlane nem tiszteli meg a bíróságot, az is előfordulhat, hogy az ő ügye helyett más ügyekkel kell majd foglalkoznia.

Komoly vita alakult ki ezután, hiszen a radikális muszlim férfi védőügyvédje, Roy Hedlam azt mondta, hogy védence csak a vallási nézetei miatt nem állt fel.

A bíró erre azt válaszolta, hogy lehet a saría bíróságon nem kell felállni, de most a védence épp egy állami bíróságon van, aminek meg kell adni a tiszteletet.

Úgy tudom, hogy nem sérti a vallási elveket, ha fel kell állnia"

– mondta a bíró.

McFarlane végül felállt, mielőtt a bíró még megunta volna a színjátékot és egy másik ügy tárgyalására megy át. A radikális férfi jelenleg az észak-londoni Walthamstow-ban lakik, és hetente háromszor meg kell jelennie a helyi rendőrségen, hogy igazolja, az országban van.

Az Iszlám Állam nagy-britanniai híveivel a Channel 4 csatorna készített hosszú videoriportot, amelyben szerepelt a londoni tömeggyilkos is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére