Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pálya, ami tényleg mindig visszahív

Pörge Béla

2017.08.30. 16:28

A "Pörge szurkol" újabb epizódja, ezúttal ismerõs bajnokságból és helyszínrõl.

A legutóbbi, női focis kitérő után végre az NB III idei szezonjára is kijutottam. Kezdésnek nem is választhattam volna mást, mint a kedvenc pályámat, a III. Kerületi TVE stadionját. Ugyan NB II-es meccsen jártam már ott ebben a szezonban, de a Vác csapatát nézni ott nem ugyanaz...

Szombaton a Kerület Pápát fogadta. A pápai futball nem a legszebb napjait éli, pár éve még az NB I-ben vitézkedtek, most viszont az NB III-ba is csak nagy harc után jutottak fel a megye egyből.

Ahogy az Óbudán szokás, ezúttal is szinte megtelt a főlelátó, amin viszont meglepődtem, hogy vendégek egyáltalán nem jöttek. Persze Pápa nincs közel, de legalább egy maroknyi szurkolót vártam onnan.

A Kerület pályájának a felújítása teljesen kész, így kicsit emeltek a belépők árán, de a teljes árú 800 forintos jegy bőven megéri. A sör továbbra is 400 forint, amit továbbra is a város (és talán az ország) legjobb sportbüféjében kapni, igaz, most már csak négy deci egy adag.

Korábban is említettem már, hogy a felújítás után még jobb lett a kilátás a büféből a pályára, ráadásul több tévét is elhelyeztek bent, amin különböző meccsek mentek élőben, a sör mellé pedig kapni például rántott húsos szendvicset, a kiszolgálás is kellően gördülékeny, a szünetben sem volt nagy sor.

A hangulat is remek volt, igazi felüdülés volt számomra ez a meccs. Idén eddig nem a legjobb találkozókat fogtam ki, de ez viszont kárpótolt. Hiába, nincs az NB III-hoz fogható közeg! A Kerület nagy elánnal kezdett, a játékosok a szurkolók lelkes hajszolása mellett nem is tehettek mást, támadtak.

A bírót – szokás szerint – több ízben is megtalálták a drukkerek. Tény, hogy a spori érdekesen bánt a lapokkal: a pápaiak közül a hajráig senki nem kapott sárgát, míg a hazaiakat rendesen megszórta a játékvezető.

Mit magyarázol spori? Azért, mert alacsonyabb nálad?"

— szólt a költői kérdés. Kaptak a pápai játékosok is rendesen, a színlelést nem tűrte a publikum.

Kelj már fel kislány! Gurulj már le onnan, aztán játsszatok!"

Kicsivel később:

Kelj már fel b888od! Jól van, akkor haljál meg..."

A 18. percben szerzett vezetést a hazai csapat, úgy tűnt, gála is lehet, mert nem akartak leállni. Gálfi viszont két percen belül két butaságot is elkövetett, ezért kiállt. A közönség pedig következetes volt, ekkor nem a bíró, hanem a forrófejű óbudai kapta a beszólásokat.

A TVE kicsit megzavarodott a kiállítás után, ám a félidőre mégis 2—0-val mentek a csapatok, Hamar hamar duplázott (ezért a szóviccért elnézést kérek).

A második játékrészre összeszedte magát a Pápa, megnyomták az első negyedórát, aminek a végén össze is jött a szépítés. Ezután beszorult a Kerület, viszont hatalmas dicséretet érdemel a közönség, amely kitartóan buzdította a csapatot.

Nulla ponttal is hazamegy a busz Pápára..."

— szólt a gúnyos megjegyzés.

Később a hazaiak legendája, Kenesei Krisztián került a földre, de a bíró nem állította meg a játékot.

Gyerekek, legyen már meg a tisztelet!"

— ez volt az egyik reakció erre, de talán még egyedibb volt a következő:

még hajad sincs, annyira hülye vagy...(hatásszünet)... meg buta!"

A hajrában Szkunc is betalált, ezzel már 3—1-re ment a Kerület, de hogy ne nyugodjon meg senki, két perccel később jogos tizenegyeshez jutott a Pápa, amit Szabó a 90. percben értékesített.

A hosszabbítás így elég izgalmasra sikeredett, gól viszont már nem esett, nagyon jó, küzdelmes meccsen nyert a TVE 3—2-re. A lefújás után szinte a teljes közönség elénekelte a csapat indulóját, aminek egyik sora jól jellemezte amit éreztem:

ez a pálya mindig visszahív, értetek dobog az óbudai szív!"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére