Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az FBI is figyelmeztetett a fokozódó szélsõbaloldali veszélyre

Bertha László

2017.09.02. 09:28

A belbiztonsági minisztérium és az FBI 2016 óta folyamatosan figyelmeztette a Fehér Házat a szaporodó anarchista és az "antifa" tüntetések veszélyeire.
WASHINGTON, 09:28

A belbiztonsági minisztérium és az FBI 2016 óta folyamatosan figyelmeztette a Fehér Házat a szaporodó anarchista és az „antifa” tüntetések veszélyeire – írta a Politico.

A riport szerint a szövetségi hatóságok 2016 eleje óta tapasztalták a szélsőbaloldali és antifasiszta tüntetések szaporodását, és ezt olyan veszélyesnek ítélték, hogy „belföldi terrorista erőszak” címén gyűjtötték az adatokat. Úgy vélték, hogy az „anarchista szélsőségesség” tehető felelőssé a nagygyűléseken és nyilvános rendezvényeken elharapódzó erőszakért. Ezek a csoportok voltak a felelősek rendőrök, kormányzati és politikai intézmények elleni támadásokért, valamint a „kapitalista rendszer szimbólumainak tartott fajgyűlölet, társadalmi igazságtalanság és fasizmus” elleni erőszakos fellépésekért.

A tavaly novemberi elnökválasztás után ezek a szélsőbaloldali csoportok újabb célpontokat találtak maguknak a republikánusokban, valamint a fehér fajgyűlölőkben és a nacionalistákban, akik üdvözölték Donald Trump győzelmét.

A Politico megállapítja, hogy ezek a bizalmas dokumentumok erősíteni látszanak Donald Trump, a Charlottesville-ben kirobbant zavargások kapcsán ismertetett álláspontját.

A virginiai egyetemi városban az 1861-1865 között dúló amerikai polgárháború déli főparancsnokát, Robert Lee tábornokot mintázó szobor védelmében vonultak fel tüntetők, köztük fehér fajgyűlölők is. Velük szemben ellentüntetésre is sor került. Donald Trump a halálos áldozattal is járó véres összecsapások utáni első beszédében a tüntetők mindkét táborát felelőssé tette – idézi fel az eseményeket az MTI.

Mindkét oldal szélsőségesei arra használják fel az erőszakos összecsapásokat, hogy tagokat és híveket toborozzanak maguknak, pénzt gyűjtsenek akcióikhoz, és még több erőszakos akcióval fenyegessenek. A Politico megemlíti, hogy ez történt már Charlottesville előtt is, például Texasban, Kaliforniában, és Oregonban. A texasi fővárosban, Austinban például felfegyverkezett antifa tüntetők támadták meg Donald Trump támogatóit és híveit – emlékeztet a lap.

Brian Levin, a New York-i rendőrség tisztje szerint mind a rasszisták, mind az antifák egyre gyakrabban jelennek meg fegyverekkel, és az összecsapásokról azonnal tudósítanak a közösségi médiában, így a tüntetésbe bekapcsolódók száma mindkét táborban gyarapszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére