Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vona már minden hitelét elvesztette a nyugdíjasok szemében

Horváth József György

2017.09.08. 20:43

Vona Gábor gyalázkodásával hátat fordított az idõseknek. Most mégis kapálódzik, bocsánatot azonban azóta sem kért. Makacs hozzáállása egyre nagyobb frusztrációt és agressziót szül a Jobbik-szimpatizánsok körében, aminek sajnos ismételten az idõs emberek vannak kitéve.

Most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul, és hörgik fel a XX. század minden traumáját. (...) Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig szennyvíz folyt.”

– ezeket Vona Gábor írta hetekkel ezelőtt Facebookjára.

Szavaival nem csak hátat fordított az egész életüket keményen végigdolgozó nyugdíjasoknak, de vállalhatatlan mondatai miatt a nyugdíjasok is hátat fordítottak neki. És ezt ő is nagyon jól tudja. Vona Gábor hibázott. Nem tudni, hogy Török "információbróker" Gábor jobbikos tanácsadó biztatására írta a sértő sorokat, vagy csak elszakadt nála valami. Ezzel a húzásával nem csak magát, de pártját is veszélybe sodorta, hiszen az egyik legnagyobb szavazóközösséget haragította magára. Vona nagyon jól tudja, hogy hibázott, hiszen azóta folyamatosan próbálja erőlködve elhitetni az emberekkel, hogy az ominózus bejegyzés nem is létezik. Mióta leírta ezeket a vitatható mondatokat, azóta próbál bizonyítani, keresi a nyugdíjasok kegyeit, kamuprogramokat szervez, kamu imázsvideókat csináltat, csakhogy elfeledtesse a Facebook-bejegyzésében leírt ormótlan állításokat. Ezek azonban gyenge tűzoltási kísérletek.

Elszomorító ugyanakkor, hogy Vona magatartásával bebizonyította, hogy teljesen hülyének nézi a nyugdíjasokat, hiszen az elmúlt hetekben tett lépései átlátszóak, és mindenki nagyon pontosan emlékezik a mondataira. Bár többször és többen felszólították, hogy kérjen bocsánatot irománya miatt, ő erre azóta sem hajlandó. Inkább erőlködik, de bocsánatot nem kér. Nem érti, hogy a józan ész azt diktálná, hogy bocsánatot kér egy ilyen eset után. De ő úgy látszik ragaszkodik állításaihoz. Így azonban nem meglepő, hogy a nyugdíjasok is hátat fordítottak neki. Vona Gábor ostoba makacsságával elvesztette minden hitelét a nyugdíjasok szemében.

És ez Vonát elképesztően frusztrálja. De nemcsak őt, hanem szimpatizánsait és a Jobbik aktivistáit is, akik úgy érzik ki kell tartaniuk elnökük felháborító mondatai mellett. És ez a frusztrációjuk csak növeli a szakadékot a Jobbik és a nyugdíjas szavazók között. Ami valljuk be senkinek sem jó, hiszen a Jobbik így nagyon sok szavazótól elbúcsúzhat 2018-ban, a nyugdíjasok pedig ki vannak téve a jobbikos frusztrációból adódó verbális agressziónak, erőszaknak. Úgy látszik, a Jobbik mégsem kormányváltásra készül. Inkább kisunnyogna a Parlamentből. Ugyanis ezzel a magatartásukkal leginkább az 5 százalékot vették célba. De ha így folytatják, lehet még kevesebb is. Ezzel a hozzáállással nemhogy a Fideszt, de még az MSZP-t sem fogják megverni a választásokon.

A nyugdíjas emberek felháborodása pedig teljesen jogos. Bocsánatot azonban senki sem kért tőlük. Sőt, sokszor még nekik kell fizetniük azért, mert Vona Gábor meggondolatlan kijelentéseket tett. Az idős embereket felháborította a Jobbik-elnök írása. És ez a nyugdíjas szervezetek, és a kormánypártok tiltakozásából, vagy például a miskolci idős emberek számonkérő akciójából pontosan kiderült. Mégis, sokan közülük a mai napig ki vannak téve a jobbikos gyalázkodásnak.

A legszomorúbb azonban, hogy a Jobbik odáig jutott, hogy szó szerint elrettenti a nyugdíjasokat. Az ORIGO információi szerint több helyről is hallani, hogy Jobbik-szimpatizánsok fenyegetnek és zaklatnak idős embereket, pusztán azért, mert idősek, és mert a Jobbik krédója most azt diktálja, hogy ellenséget lássanak a nyugdíjasokban. A pártelnök konokságával mindenképpen ezt sugallja követőinek. Vona Gábor ezzel azonban csak azt éri el, hogy a frusztráció levében fortyogó jobbikosok ma úgy gondolják, hogy a nyugdíjasok megakadályozzák a Jobbik hatalomra jutását. És ez sajnos több beszámoló szerint idősek elleni atrocitásokhoz vezethet.

Az ORIGO terjedelmes cikkben szedte össze azokat az eseteket, amikor jobbikosok idős embereket bántalmaztak verbálisan az elmúlt hetekben. A szívszorító történetekről IDE KATTINTVA tudhatsz meg többet.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére