Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üdvözölte Magyarország erõfeszítéseit a WHO fõigazgatója

Bertha László

2017.09.11. 13:58

Orbán Viktor miniszterelnök hétfõ délelõtt az Országházban fogadta Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fõigazgatóját.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a WHO főigazgatója üdvözölte az egészség megőrzését szolgáló magyarországi kezdeményezéseket, például a dohányzás elleni fellépést, az egészséges táplálkozás elterjesztéséért tett erőfeszítéseket, illetve a mindennapos testnevelés bevezetését.

Orbán Viktor leszögezte, hogy kiváló az együttműködés Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet között, és ezt a kölcsönösen előnyös partnerséget a jövőben is szeretnénk fenntartani, sőt újabb közös politikákkal kiegészíteni.

A miniszterelnök az WHO európai regionális bizottsága négynapos ülésének nyitónapján tartott beszédében tiszteletét fejezte ki a WHO iránt, hangsúlyozva, hogy a globális intézményeket érő kritikák közepette az Egészségügyi Világszervezetről sosem hallani egyetlen bíráló hangot sem, ez ugyanis egy olyan szervezet, amelyre mindig szükség volt, van és lesz is.

Magyarország is úgy érzi – folytatta –, hogy meg kell védeni a szabadságát „birodalmi politikai törekvésekkel” szemben, ám ez az álláspont nem a globális intézmények szükségességét tagadja, sokkal inkább megpróbálja összehangolni a nemzetek feletti szintet a nemzeti szuverenitással.

Önök a globális intézményeket gyakran bíráló ország vendégei ma, de ez a bírálat nem terjed ki a WHO-ra, sőt éppen fordítva: a WHO iránti nagyrabecsülés és tisztelet országában vannak”

– mondta Orbán Viktor.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére