Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron saját pénzügyminisztert akar az eurózónának

Pörge Béla

2017.09.26. 18:58

Emmanuel Macron keddi beszédében az eurózóna jövõjérõl beszélt.
PÁRIZS, 18:58

Emmanuel Macron az Európai Unió újraalapítását célzó elképzeléseinek bemutatásakor a párizsi Sorbonne egyetemen.

A francia elnök szerint az eurózónának saját költségvetésre és pénzügyminiszterre van szüksége, és ez kulcsfontosságú a közös valutát használó övezet stabilitásának biztosításához, valamint ahhoz, hogy átvészeljék a gazdasági sokkhatásokat.

Az Európai Unió újraalapítását célzó elképzeléseinek keddi bemutatásakor a francia államfő úgy fogalmazott, nincs olyan mechanizmus, amely varázsütésre megoldja az összes bajunkat. Hangsúlyozta, hogy csökkenteni kell a munkanélküliséget, amely minden ötödik európai fiatalt érint. Hozzátette, az euróövezettel kapcsolatos javaslatai nem arra irányulnak, hogy megoldják egyik vagy másik ország költségvetési problémáit.

Emmanuel Macron egy európai szintű adó létrehozását javasolta a pénzügyi tranzakciókra, aminek teljes bevételét az oktatásra, az egészségügyre és az energetikai átmenetre épülő fejlesztési politikára fordítaná.

Két országban létezik Európában pénzügyi tranzakciós adó, Franciaországban és Nagy-Britanniában. Tegyük azt általánossá mindannyian Európában a fejlesztések támogatására!"

— fogalmazott.

Európa jelenlegi formájában túl gyenge, túl lassú, nem elég hatékony, ezért újra kell alapítani, hogy a kor nagy kihívásaival szemben képes legyen fellépni.

Hagytuk, hogy a kétkedés teret nyerjen. Hagytuk, hogy elterjedjen Európában az a gondolat, hogy Európa egy tehetetlen bürokrácia. Nem tettünk javaslatokat (...) Pedig Brüsszel mi vagyunk minden pillanatban. Nem fogok semmit sem meghagyni azoknak, akik a megosztást és a nemzeti befelé fordulást képviselik"

— mondta.

A migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy segítséget kell adni a rászorulóknak, de a határokat meg kell védeni. Itt is a mélyebb integrációt támogatná Macron, közös menekültügyi irodát hozna létre.

Macron fellépését komolyabb tüntetések kísérték, az elnök késett is a beszédével, mert nehezen jutott csak be a helyszínre — írja az Express.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére