Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros jogvédõ szervezete szerint az EU nem küldheti haza a migránsokat

888.hu

2017.10.05. 06:58

A Soros-féle Amnesty International szerint az Európai Unió és tagállamai illegálisan toloncolnak vissza embereket Afganisztánba.
BRÜSSZEL, 06:58

A Soros-féle Amnesty International szerint az Európai Unió és tagállamai illegálisan toloncolnak vissza embereket Afganisztánba.

A jogvédő szervezet Forced back to Danger (Visszakényszerítve a veszélybe) című jelentésében felszólította az uniós tagállamokat, hogy függesszék fel a kitoloncolásokat, amíg azok biztonságosan és az emberek méltóságával összeegyeztethető módon nem lesznek végrehajthatóak.

Az szervezet szerint csak Németország 118 elutasított afgán menedékkérőt küldött vissza hazájába az elmúlt egy évben. Emellett az önként, állami támogatással visszatérők száma is drasztikusan emelkedett.

Az afgánok ölik egymást, nekünk ehhez mi közünk?

A jogvédők szerint a közép-ázsiai országban tavaly 2009 óta nem látott számú civil vesztette életét vagy sebesült meg. Ennek ellenére ugyanebben az időszakban az EU-ból mintegy 10 ezer afgánt toloncoltak vissza hazájába. Mindemellett 2017-ben a humanitárius helyzet drámai romlása látszik kirajzolódni Afganisztánban - teszi hozzá az Amnesty a tálib szélsőségesek térnyerésére utalva, akik emellett számos öngyilkos merényletért is felelősek, a többi között az afgán fővárosban is.

A Soros-szervezet szerint a kabuli vezetésnek nem kellene együttműködnie a kitoloncolásokban, annak ellenére, hogy az ország nagyban külföldi segélyektől függ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére