Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több a potenciális terrorista Németországban

Pörge Béla

2017.10.05. 19:28

Augusztus óta 64 százalékkal nõt a veszélyes, erõszakos iszlamisták száma Németországban a titkosszolgálatok szerint.
BERLIN, 19:28

Augusztus óta 64 százalékkal nőtt a veszélyes, erőszakos iszlamisták száma Németországban a titkosszolgálatok szerint.

Elképesztő mértékben növekszik az iszlamisták száma Németországban. A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal augusztusban 1100 veszélyes iszlamistát tartott számon az országban, most már 1800 körüli ez a szám — írja a Kronen Zeitung.

Ennél is ijesztőbb, hogy 10300 szalafista lehet Németországban. A szalafizmus már évek óta a leginkább növekvő mozgalom az országban, ráadásul sokszor az átmenetet jelenti a muszlimoknál a vallás gyakorlása és az iszlamizmus között.

A Bundestagban tartott nyilvános meghallgatáson szó volt arról is, a német hadseregnél nem túlságosan elterjedt jelenség a szélsőséges iszlamizmus. Évente átlagosan három ilyen ügyük van, míg a szélsőjobboldali nézetekkel kapcsolatos ügyek száma nagyságrendekkel magasabb.

Hans-Georg Maassen arról is beszélt, hogy az iszlamista terrorizmus németországi megjelenésével átalakult a terrorfenyegetettség szerkezete. Míg a korábbi, szélsőbaloldali és szélsőjobboldali terrorhullámok idején a célpontok az állam vagy a gazdaság vezető képviselői, vagy bizonyos társadalmi csoportok tagjai voltak, az Iszlám Állam vagy az al-Kaida terrorszervezet "a szó legszorosabb értelmében a terror, a rettegés elterjesztésére tör". Ezért válogatás nélkül a lehető legtöbb embert meg akarják ölni, és minél látványosabban.

Különbség az is, hogy a magas szinten kiképzett terroristáktól egészen a kisgyermekekig számos típusú elkövető mozgósítására, továbbá a kezdetleges eszközöktől a modern fegyverek bevetéséig számos módszer alkalmazására képes iszlamista terroristák vezetői nem csupán a demokratikus jogállamot kérdőjelezik meg, hanem azt, hogy a demokratikus jogállam gondoskodni tud az állampolgárok biztonságáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére