Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nyugati kereszténység mint "veszélyeztetett faj"

Horváth József György

2017.10.06. 20:28

Samuel Pruvot, a Kongresszusi Misszió (Congrés Mission) társszervezõje szerint a nyugati kereszténység is a "veszélyeztetett fajok" listájára került. Pruvot szombaton Párizsban, a misszió fõvárosi állomásán mondott elgondolkodtató beszédet. Szerinte Franciaország ismételten a keresztény misszió földjévé válhat, és a katolikusoknak is ennek megfelelõen kell cselekedniük, azaz merész evangelizációval kell válaszolniuk az õket érõ kihívásokra.
PÁRIZS, 20:28

Samuel Pruvot, a Kongresszusi Misszió (Congrés Mission) társszervezője szerint a nyugati kereszténység is a "veszélyeztetett fajok" listájára került. Pruvot szombaton Párizsban, a misszió fővárosi állomásán mondott elgondolkodtató beszédet. Szerinte Franciaország ismételten a keresztény misszió földjévé válhat, és a katolikusoknak is ennek megfelelően kell cselekedniük, azaz merész evangelizációval kell válaszolniuk az őket érő kihívásokra.

A nyugati kereszténység a múzeumban fogja végezni? A Miasszonyunk, Szűz Mária szobra is elhagyná Lourdes barlangját, hogy a nemzeti múzeumokban turnézhasson? Ezek a kilátások megmosolyogtatóak és egyben megrázóak. De lássuk be, nem teljesen lehetetlen ez a végkifejlet"

– hangoztatta a francia "Keresztény Család" magazin főszerkesztője. Pruvot elmondta, hogy nemrég meglátogatott egy keleti kereszténységgel foglalkozó kiállítássorozatot és az fogalmazódott meg benne, hogy ez a kétezer éves történelem bizony dicsőséges múltat idéz, amely kötelezi a mai keresztényeket.

Lépnünk kell. Jobb később, mint soha. Mielőtt még a keleti keresztények lesznek az utolsó mohikánok"

– utalt ezzel az arab világ közepén hánykódó keresztényekre, akiknek a segítését a magyar kormány is felvállalta a Hungary Helps misszió keretében.

Ne felejtsük el, hogy a nyugati keresztények is szerepelnek a veszélyeztetett fajok listáján. A szekularizáció ugyanúgy tör előre, mint Macron elnökünk pártja. Ha nem jobban..."

– hangoztatta Pruvot, enyhe kritikát megfogalmazva Emmanuel Macron ultraszekuláris, globalista felfogásával szemben.

Méltán hihetjük, hogy aranykorunk már rég mögöttünk van, Jézus Krisztussal együtt? Vége a játéknak? Szerencsétlen identitássá váltunk? Szerencsétlen identitás a keresztény?"

– tette fel kérdéseit beszédében Pruvot, aki szerint kellemetlen érzés ez, ami mélyről tör elő, mégpedig a hit mélységeiből.

Van egy világ, amely eltűnik a szemünk előtt. És ez a miénk! A mi keresztény világunk"

– hívta fel a figyelmet Pruvot a dübörgő szekularizáció és iszlamizáció veszélyeire.

Amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a Földön?”

– idézte az Újszövetség egyik kérdését a Congrés Mission társszervezője, aki kijelentette: 

a kereszténység nem tűnhet el a történelem viharaiban."

(Le Figaro)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére