Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svájci öltõzõben hat nyelvre van szükség

Pörge Béla

2017.10.06. 16:48

Köztudott tény, hogy Svájcban több hivatalos nyelv van, így nem meglepõ, ha a válogatottnál is több nyelvre van szükség. De az utóbbi években eldurvult a helyzet!

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a svájci válogatottban lassan nagyítóval kell keresni a nem bevándorló játékosokat.

A jó eredmények ellenére ez zavarja a svájciakat, a Nemzeti Sport kérdésére Andreas Böni sportújságíró elmondta:

a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy nem itt születtek a játékosok. Ez talán senkit sem zavarna, hiszen Svájc már régóta egy multikulturális ország. Ami kiveri a biztosítékot a szurkolóknál, az az, hogy vannak futballisták, akik még a himnuszunkat sem hajlandóak elénekelni a találkozók előtt…"

És valóban, érdemes megnézni ezt a videót, aminek külön pikantériát ad, hogy Albánia az ellenfél. A svájci válogatottnak közel a fele albán származású...

Ezek után nem meglepő, hogy nincs is egységes nyelv a svájci öltözőben. Az NS cikke szerint az edzéseken és az öltözőben németül, angolul, olaszul, franciául és szerbül is beszélnek.

Nagy szerencse, hogy Svájc szövetségi kapitánya, a bosnyák-szerb származású Vladimir Petkovic hat nyelven beszél, így össze tudja tartania  széthúzó svájci válogatottat.

Reméljük, szombaton azért lesz egy kis kihagyás, amit a magyar válogatott majd könyörtelenül kihasználhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére