Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy egész falunyi üldözött keresztényt mentett meg a magyar állam

Pörge Béla

2017.10.09. 10:58

Magyarország a migrációs válság kezelésének a helyi megoldását részesíti elõnyben, ennek egy jó példája a Hungary Helps.

A Hungary Helps munkatársai is ott voltak most Rómában egy segélyezési konferencián. Az “Irak, visszatérés a gyökerekhez” című konferenciát az ACN rendezte az iraki és az egész közel-keleti térségben üldözött keresztény közösségek helyzetéről. A lateráni pápai egyetemen tartott nemzetközi találkozón, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár nyitott meg, többek között a Vatikán, az iraki keresztény és más keleti egyházak, nemzetközi egyházi segélyszervezetek, az EU és az unión kívüli országok szentszéki nagykövetei vettek részt – írja a Híradó.

Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete hétfőn reggel beszélt a program céljairól, munkájáról.

A migrációs válság közepette a határ védelme mellett fontos, hogy a válságrégiókat úgy kell segíteni, hogy az emberek az útra kelés helyett a szülőföldjükön kapjanak lehetőséget az újrakezdése. Erre épül a Hungary Helps, amely a fejlesztéseket és a humanitárius segítségnyújtási akciókat fogja össze"

– mondta.

A fórumon kiderült az is, hogy a keresztény Európa valamiért egyszerűen nem hajlandó kimondani, beismerni, hogy a világban keresztényüldözés folyik, miközben öt olyan emberből, akit a vallása miatt üldöznek, négy keresztény.

az iraki újjáépítési programban több mint 1200 embernek tudja a magyar kormány a visszatérést biztosítani az egyébként többségében keresztény Tell-Aszkuf településre"

— számolt be az eredményről Heltai.

Kiderült az is, hogy Magyarország új módon tesz az üldözöttekért. A kormány felállított egy helyettes államtitkárságot az ügy képviseletére, ez pedig a világon egyedülálló – derült ki Heltai szavaiból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére