Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olasz-líbiai egyezmény miatt sivalkodik az Európa Tanács emberi jogi biztosa

Forisek Ádám

2017.10.12. 11:58

Arra figyelmeztette a biztos az olaszokat, hogy a Líbiával kötött egyezményük európai jogokat sérthet. Úgy tûnik, hogy ez fontosabb, mint a migrációs válság enyhítése.
RÓMA, 11:58

Arra figyelmeztette a biztos az olaszokat, hogy a Líbiával kötött egyezményük európai jogokat sérthet. Úgy tűnik, hogy ez fontosabb, mint a migrációs válság enyhítése.

Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa kérdőre vonta Marco Minniti olasz belügyminisztert azon, Líbiával kötött egyezménye miatt, amelynek keretén belül olasz hajókat vezényelnek Líbia felségvizeire, hogy visszaszorítsák az embercsempészetet – írja a Deutsche Welle.

Muiznieks az Emberi Jogok Európai Egyezményére, azon belül is a III. cikkre hivatkozik, mely szerint „senkit sem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni.”

Olaszország és Líbia között még augusztusban köttetett a megállapodás, amely szerint a líbiai hatóságok lecsökkentik a Földközi-tengeren Európába vándorló migránsokat, cserébe pedig az olasz fél logisztikai támogatást nyújt az afrikai országnak.

Az egyezmény eredményeképp augusztus első tíz napjában 76 százalékkal csökkent a Líbiából induló, az olasz partok felé haladó migránsok száma az előző évi adatokhoz képest. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére