Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El sem hiszed, milyen trükközéssel akarják becsempészni a migránsokat a Soros-szervezetek

Forisek Ádám

2017.10.13. 11:28

Még homoszexuálisnak is beállítják magukat a migránsok, hogy Európába jussanak - a menekültügyi hivatal átlátott a szitán, ám a Helsinki Bizottság felháborítónak találja, hogy a hivatal vizsgálódik az ügyben.

Hamarosan döntést hozhat az Európai Unió Bírósága egy Magyarországon menekültstátuszt kérvényező nigériai férfi ügyében, akit a Soros György által bőkezűen támogatott Helsinki Bizottság képvisel.

Az illető azt állította, hogy homoszexualitása miatt üldözték hazájában, ám a magyar menekültügyi hatóság szakértői véleményre alapozva elutasította a nigériai migráns állítását. A Helsinki Bizottság ügyvédei megtámadták a határozatot, így a döntést felülvizsgáló magyar bíróság Luxembourghoz fordult iránymutatásért.

A Magyar Időknek nyilatkozó Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta, az uniós bíróság eljárása kapcsán a legfőbb veszélyt az jelenheti, ha megszilárdul egy olyan jogértelmezés, mely szerint „bemondásra” bárki üldözöttnek nyilváníthatja magát. Ez ugyanis elvenné a nemzetállamok jogát az ellenőrzéstől.

A Helsinki Bizottság szerint a homoszexuális migránsoknak „szakszerűtlen és megalázó” vizsgálatokon kell átesniük. A „szakszerűtlenséget” szerintük a szakorvosok, szakpszichológusok képviselik a történetben, akiket el kéne tiltani a migránsok vizsgálatától, helyettük pedig a hatóság laikus – tehát semmilyen orvosi, pszichológiai végzettséggel nem rendelkező – munkatársainak egy, a Helsinki Bizottság által összeállított teszt segítségével kellene eldöntenie, hogy a migráns – akit esetleg épp a társaság képvisel és világosít fel jogairól – homoszexuális-e.

Az Alapjogokért Központ igazgatója másként látja. Szerinte ez az egész hisztériakeltés az emberi jogi szervezetek jól bevált eszköztárához tartozik: azaz alapvető politikai-társadalmi kérdéseket egyszerűsítenek le jogi problémává.

Az alapkérdés azonban ettől nyitott marad: Mégis hogy kerül Magyarországra menedékkérőként egy hazánktól 5200 kilométerre lévő országból származó személy?

Számos, már biztonságos ország elhagyása után, miért lenne joga menekültstátuszhoz Magyarországon, miközben az kizárólag a származási országához legközelebbi, első biztonságos országban jár?

Szánthó leszögezi: az, hogy egy homoszexuális nigériainak a menedékkérelmezési eljárás során mihez van és nincs joga, álvita, amelybe alapvetően nem szabad belemenni, hiszen esetében bizonyosan nem Magyarország az első biztonságos ország.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére