Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már javában szavaznak Ausztriában

Pörge Béla

2017.10.15. 09:28

Az összes szavazóhelyiség kinyitott, legkésõbb 17 óráig lesznek nyitva, utána jönnek az elsõ becslések!
BÉCS, 9:28

Az összes szavazóhelyiség kinyitott, legkésőbb 17 óráig lesznek nyitva, utána jönnek az első becslések!

Az osztrák rendszer szerint a választási körzetek nem egy időben tartanak nyitva. Egyes körzetek már reggel hatkor kinyitottak, máshol később kezdődött a szavazás. A zárási időpontok is eltérőek, de 17 órakor az utolsó körzetekben is befejeződik a voksolás.

Az eltérő nyitvatartásból is adódik, hogy mire az utolsó körzetek bezárnak, egyes helyeken már részben meg is számlálják a szavazatokat. Ezért az utolsó urnazárást követően röviddel már részeredmények és meglehetősen pontos becslések is ismeretessé válnak. Késő estére pedig a végeredményhez közeli állapotba érhet a szavazatszámlálás. Hivatalos végeredmény csütörtökön várható, a levélben leadott voksok megszámlálását követően. Ne feledjük, hogy az elnökválasztáskor is elég sokat számítottak a levélszavazatok, mindhárom alkalommal...

Az összes fontos információról, részeredményekről, becslésekről egy helyen is értesülhettek ÉLÕ KÖZVETÍTÉSÜNKBEN!

A választáson 16 párt indul, az előzetes közvélemény-kutatások szerint közülük csak hatnak van igazán esélye arra, hogy átlépje a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, vagyis a szavazatoknak legalább a 4 százalékát megszerezze.

Ez a hat párt az ÖVP (Osztrák Néppárt), az SPÖ (Osztrák Szociáldemokrata Párt), az FPÖ (Szabadságpárt), a NEOS (liberálisok), a Grünen (Zöldek) és Peter Pilz listája. Pilz korábban a Zöldeknél politizált, de onnan kilépett, és saját pártot alapított. A kilépés okairól többek között itt írtunk.

A legtöbb közvélemény-kutatás szerint a Sebastian Kurz által megreformált ÖVP a befutó, de egyes vélemények szerint a végén nagyot hajrázó FPÖ is odaérhet az első helyre. AZ biztos, hogy a két jobboldali párt mellett az SPÖ rúghat még labdába, de a szociáldemokratáknak a második hely is siker lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére