Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit lap: ha mindenki muszlim lenne, akkor nem lenne Weinstein-ügy

888.hu

2017.10.16. 18:58

Megdöbbentõ véleménycikk látott napvilágot Harvey Weinstein ügye kapcsán a liberális, nagy-britanniai Independent címû lapban. A lapban megjelenõ véleménycikk szerzõje szerint az iszlám vallás bevezetésével meg fog szûnni a nemi erõszak. Az ilyenkor szokásos formula elmaradása miatt úgy tûnik, hogy ez a szerkesztõség álláspontja is.

Megdöbbentő írás látott napvilágot Harvey Weinstein ügye kapcsán a liberális, nagy-britanniai Independent című lapban. A lapban megjelenő véleménycikk szerzője szerint az iszlám vallás bevezetésével meg fog szűnni a nemi erőszak. Az ilyenkor szokásos formula elmaradása miatt úgy tűnik, hogy ez a szerkesztőség álláspontja is.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen indíttatásból, de az Independent című brit lap leközölte Qasim Rashid írását, aki ügyvéd, író és az amerikai Ahmadija Muszlim Közösség szóvivője. Szerencsére még a Twitter-fiókját is belinkelték.

A cikk címe: Hogyan előzhetők meg a szexuális zaklatási botrányok az iszlám segítségével

A cikk a legolvasottabbak között van az oldalon. Az biztos, hogy az írásnak komoly nemzetközi visszhangja lesz.

A cikkben található lead már komoly ígérettel kecsegtet: "Harvey Weinstein csak egy újabb hatalommal rendelkező férfi, aki nőket molesztál, mert egy olyan társadalomban élünk, amelyben ezt meg lehet úszni, ám ezen tudunk változtatni" – ígéri Rashid. A cikkben lévő első képaláírás is beszédes: "Weinstein csak a tünete egy komolyabb betegségnek, méghozzá az arroganciának, az elszámoltathatatlanságnak és a társadalmi apátiának" – de szerencsére Rashidnak van erre gyógyszere.

Mindezt persze nem adja egyből a kezünkbe. Először felcsigázza az olvasót azzal, hogy bemutatja, milyen komoly és széleskörű probléma a nők kiszolgáltatottsága. Ebben valójában nem lehet vele vitába szállni, a nemi erőszakra, a nőkkel való erőszakoskodásra nincs mentség. Rashid a puszta adatokat közli: Amerikában 98 másodpercenként megerőszakolnak egy nőt; hatból egy nőt legalább egyszer megpróbálnak megerőszakolni élete során az USA-ban; a nemi erőszakkal végződő esetekben az áldozatok 90 százaléka nő.

Szerencsére Rashid nemcsak jogi tanácsokat ad azon női ügyfeleinek, akiket megerőszakoltak, hanem megismerteti velük az iszlám és Mohammed próféta tanításait is.

Ám mielőtt a cikkben nekünk is elárulná a legfontosabb dolgokat, ő maga is alaposan szemügyre veszi a problémát. Szerinte alapvetően két dolgot kell megérteni: a nő sosem hibás, az erőszakoskodó férfiak a vétkesek. Számunkra azonban fontosabb információ, hogy Rashid szerint az adott társadalom kultúrája is felelős ezért.

A kultúra természetesen meghatározó, márpedig az USA kultúrája a nemi erőszakot támogatja Rashid szerint: a média áldozathibáztató, és az erőszakoskodó férfiak könnyen magasra emelkedhetnek. Példaként Harvey Weinsteint, Roger Aislest, Bill Cosbyt, Bill O’Reillyt, és  meglepő módon Donald Trumpot emlegeti.

Rashid szerint az USA alacsonyabb rendű kultúráját minősíti az is, hogy az erőszakolók gyakran megússzák vagy enyhe büntetést kapnak tettükért. A szerző Franciaország példáját is felhozza: a franciák évek óta szankcionálják a nők után való fütyülést, beszólogatást – a tiszteletlen tetszésnyilvánítást (angolul cat-calling, catcallers). Ám minden hiába, az egyedüli jó megoldást Allah és Mohammed tudja csak.

Allah szereti a nőket

Rashid cikkéből megtudhatjuk, hogy a nőknél nincs szentebb dolog az iszlámban. A szerző egy muszlim hitszónok szavait tolmácsolja a nőkkel kapcsolatban. Véleménye szerint az iszlámban a nő nem a férfi oldalbordájából jött létre – mint a Bibliában –, hanem egyetlen lélekből keletkeztek mindeketten.

"A korán 4:2-es szakasza szerint a férfi és a nő egyenlő. A 4:20-as rész megtiltja a férfiaknak, hogy a nőket az akaratuk ellenére késztessék valamire, ezért [az iszlám] biztosítja a nők autonómiához és önrendelkezéshez való jogát" – írja a Rashid. (A két rövid szakaszt belinkeltem ide, hogy mindenki eldönthesse, hogy valóban ez áll-e a szövegben.)

Sőt, az iszlám megelőzi, hogy a nőket bántalmazás érje. A Korán 4:35-ös szakasza szerint a férfinak uralkodnia kell magán – hazudja Rashid.

Ám még ennél is tovább megy, és azt állítja, hogy a hidzsáb egy olyan eszköz, amely alkalmas a nők elleni nemi erőszak megelőzésére, hiszen az eltakarja a nő testét, amely így nem okoz gerjedelmet a férfiban. Tehát mindkét felet óvja.

Mohammed próféta érzékenységét is demonstrálja a szerző. A források szerint ugyanis többször is elítélt erőszaktevőket, pusztán az áldozat bemondására.

Konklúzió

A szerző szerint Weinstein csak a probléma tünete, amelyre a megoldás az iszlám Mohammed próféta tanítása. Értelmezve a szerző szavait a választás egyszerű:

Harvey Weinstein oldalán állsz vagy az iszlám és a saría oldalán? Jobb, ha alaposan átgondolod.
Hittérítés és hazugságok

Megdöbbentő, hogy egy gátlástalan erőszakoló ügyét egy muzulmán szervezet szóvivője hittérítésre használja. Az is megdöbbentő, hogy ehhez egy brit lap, a liberális Independent a nevét adja, és még el sem határolódik a cikkben foglalt véleménytől.

Kérdéseinket, hogy a cikkben foglalt álláspont tükrözi-e az Independent szerkesztőségének álláspontját, elküldtük a brit lapnak is. Megírjuk, amint válaszolnak. A cikk a Facebookra "A pratical solution", azaz egy "praktikus megoldás" kiírással került ki, így nem sok kétségünk van...

A cikk ráadásul tele van hazugságokkal, hiszen a Koránban világosan le van írva, hogy

egy férj megverheti a feleségét (Korán 4:34); a férfiak amúgy is magasabb rendűek a nőknél (Korán 2:228). A magyarra fordított Korán idézetek ezt világosan kimondják.

A Korán szerint, ha a férfi felesége lázad, és a szexmegvonás nem működik, akkor akár meg is lehet verni az asszonyt. Ha a nő engedély nélkül külföldre utazik, nem öltözködik "megfelelően", vagy nem fürdik rendesen, szintén meg lehet verni – olvasható a Hadith Miskat al-Maszabit angol nyelvű fordításához fűzött lábjegyzetében.

Az iszlám nőképéről itt olvashatsz többet: az alávetett nők az iszlámban; Liberális okítás – 1. lecke: a nők a Korán szerint.

Szégyen, hogy a nőket tárgynak tekintő vallás hittérítőjének ad felületet az Independent és a hozzá hasonló liberális lapok. Az pedig az iszlámot és a cikk íróját minősíti, hogy hullarabló módon a Harvey Weinstein perverz és gusztustalan üzelmeiről szóló híreket használják fel hittérítésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére