Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama, a hivatásos rettegõ

Nagy Gábor

2017.10.20. 17:28

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke Virginiában korteskedett. Megpróbált támogatókat szerezni a demokrata jelöltek mögé, de beszéde nem sokkal késõbb egy orbitális sivalkodássá fajult át.
RICHMOND, 17:28

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke Virginiában és New Jersey-ben korteskedett. Barack Obama megpróbált támogatókat szerezni a demokrata jelöltek mögé, de a beszéde nem sokkal később egy orbitális sivalkodássá fajult át.

November 7-én az USA-ban kormányzóválasztások lesznek. Obama emiatt Richmondba utazott, hogy ott kampányoljon a demokrata párti jelöltek mellett.

Az egykori elnök beszéde azonban hamar sivalkodásba csapott át, sőt, mondhatni csak arról beszélt, hogy Trump megválasztása óta eluralkodott a "félelem politikája". Ezért a közelgő választás arról fog szólni, hogy ezt az elburjánzott félelemet egy új politikával felülírják a választók – mondta Obama, aki szerint már most is vannak jelei annak, hogy az emberek elfordultak az amerikai elnöktől.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy az eddigi, négy időszaki választáson republikánus politikusok győztek.

Barack Obama azért buzdította részvételre a választókat, mert szerinte a "demokrácia a tét". Majd hozzátette: a kormányzóválasztással "messze hangzó üzenetet" kell küldeni egész Amerikának, s ennek az üzenetnek a "megosztottság politikájának az elutasítását kell jelentenie".

Visszautasítjuk a megosztottság politikáját. Visszautasítjuk a félelem politikáját. Mi olyan politikát hirdetünk, amely azt mondja, mindenki számít, mindenki megérdemel egy esélyt, mindenkinek megvan a maga méltósága és értéke, vagyis mi a remény politikáját hirdetjük"

– ismételte a liberálisok folyton hangoztatott krédóját, mert "a világ számít Amerikára, a világ minket tekint példának".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére