Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább bonyolódik Marton László szexuális zaklatási ügye

Tóth Dalma

2017.10.20. 21:28

Állítólag vannak más áldozatok is, de Marton László továbbra is tagad. Azért egy idõre felfüggesztette oktatói státuszát.

Az Amerikában kirobbant Weinstein-botrány hatására Sárosdi Lilla színésznő is elmesélte, hogy 20 évvel ezelőtt egy rendező szexre akarta kényszeríteni. Először nem nevezte meg az illetőt, de később közölte, hogy Marton László rendező volt az. A színésznő férje, Schilling Árpád rendező azt nyilatkozta, hogy több olyan nőről is tudomása van, akiket szintén zaklatott Marton. Schilling azt kéri ezektől a nőktől, hogy ők is álljanak ki a nyilvánosság elé.

Marton Lászó a vádakra reagálva úgy határozott, hogy jogi eszközökhöz folyamodik, és rágalmazás miatt beperli Sárosdi Lillát. A rendező a botrány miatt felfüggesztette oktatói tevékenységét is.

"Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok. Annak érdekében, hogy az általam annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig, amelynek állok elébe, felfüggesztem oktatói tevékenységemet."

— írta Tájékoztató a Színház- és Filmművészeti polgársága számára című nyílt levelében. A rektor a felfüggesztés bejelentését elfogadta.

Dettre Gábor filmrendező Facebookon azt írta, hogy ismeri Marton László egy másik áldozatát is.

"Ahogy olvastam első írásodat, rögtön tudtam, kiről van szó. Egyszerűen mert ugyanez történt — nagyon hasonló módon, a perverz barát bevonásával stb. — egy volt barátnőmmel, akivel én aztán — évekkel később — sokáig éltem együtt. Nem tudom, hogy ő felvállalja-e majd a nyilvánosság előtt történetét.... ez nem az én dolgom, de az biztos, hogy még mikor nekem elmesélte azt, akkor is súlyosan és megrázóan a dolog hatása alá került. Azt szerettem volna a tudomásodra hozni, hogy történetedet lehet majd támadni — ahogy fogják is —, de annak igazságát nem igen lehet kétségbe vonni majd, már csak azért sem, mert legalább egy nagyon hasonló — kétségbevonhatatlanul igaz — eset megtörtént ugyanazzal az ismert rendezővel, barátjával és áldozatukkal."

— fogalmazott Dettre Gábor Sárosdi Lilla egyik posztja alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére