Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem mernek felszállni a bolgár vadászpilóták, attól félnek, hogy szétesik alattuk a gép

888.hu

2017.10.25. 10:58

A bolgár vadászpilóták bojkottálni fogják a továbbképzésüket, mert a légierõ által használt régi MiG-29-esek akár a levegõben is széteshetnek alattuk. Az ország NATO-tag.
SZÓFIA, 10:58

A bolgár vadászpilóták bojkottálni fogják a továbbképzésüket, mert a légierő által használt régi MiG-29-esek akár a levegőben is széteshetnek alattuk. Az ország NATO-tag.

A bolgár védelmi miniszterhelyettes megerősítette kedden, hogy néhány vadászpilóta nem vesz részt a továbbképzésben – írja a Deutsche Welle.

Néhány pilóta nem fog felszállni a Graf Ignatievo légitámaszpontról repülésbiztonsági problémák miatt"

– nyilatkozta Atanas Zaprianov védelmi miniszterhelyettes.

A pilóták elmondták, hogy nagyon aggódnak a régi MiG-29-esek miatt. A miniszterhelyettes azonban kiemelte az újságíróknak, hogy a gépek biztonságosak és megfelelnek a NATO szabályainak. Zaprianov szerint a pilóták arra is panaszkodtak, hogy kevés időt töltenek a levegőben, és nem érzik magukat elég felkészültnek.

A balkáni ország 16 darab MiG-29-ese közül csak héttel lehet repülni. Éppen ezért a bolgárok egy 770 millió eurós tendert írtak ki, hogy 7 új gépet vegyenek.

Először a svéd Gripeneket választották, ám ezt a tervet félrerakta Bojko Boriszov miniszterelnök és új közbeszerzési eljárást írnak ki.

A bolgár légierő az új gépek beszerzése mellett tervezi, hogy felújítja repülőgépparkját, amely 16 darab MiG-29-esből és 20 darab Su-25-ös bombázóból áll. A védelmi minisztérium az elmúlt napokban 6 használt MiG-29-es sugárhajtóművet, valamint négy vadiúj darabot is kapott.

Bulgária 2004 óta a NATO tagja, és a katonai szövetségnek tett ígérete szerint legalább egy repülőszázadot folyamatosan hadrendben kell tartania, 12 géppel. A bolgár parlament azonban a géppark rossz állapota miatt segítséget kért a katonai szövetségtől légtere védelmének ellátására.

Mint azt korábban megírtuk, egy kiszivárgott NATO-jelentés szerint komoly gondok vannak a szövetség védelmével. A katonai szakértők szerint egy Kelet-Európa elleni orosz támadás azonnal elsöpörné a NATO-tagállamok védelmét.

 (Borítókép: Az Omurtagban – a Szófiától 300 km-re – található Repülési és repüléstechnikai parkban kiállított régi MiG repülőgép. Fotó: Petar Petrov/Impact Press Group/NurPhoto).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére